330 çocuk tenis sporunu öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tenisin gelişmesi ve çocukların erken yaşta spor ile tanışması amacıyla ‘Yaz Spor Okulları’ bünyesinde 3 farklı spor tesisinde açtığı kursta 330 çocuk tenis sporunu öğreniyor.

Haberler 04.08.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, okullarn tatil olmasyla birlikte açt Yaz Spor Okullarnda eitimler devam ediyor. 13 farkl spor brannda açlan kurslarda 7 bin çocuk eitim görüyor. Tenisin kentte gelimesi ve çocuklarn erken yata bu sporla tanmas için açlan kurstan toplam 330 çocuk yararlanyor. Hafta içi devam eden kurslarda çocuklar, bu sporun tekniklerini örenmek için çalmalarn aralksz ekilde sürdürüyor. Daha önce tesis yetersizlii sebebiyle sadece Sümerparkta yaplan eitimler tesis saysnn artrlmasyla kentin farkl noktalarnda yaplyor. 20 haziran itibariyle balayan tenis kursu Mahabad Bulvar, Sümerpark ile 500 Evler Spor Tesisleri kapal ve açk tenis kortlarnda gerçekleiyor. Tensi kursunda kz ve erkek çocuklar karma ekilde eitim alyor.

Alannda 4 uzman eitmenin görev ald tenis kursunda çocuklara tenis kurallar ile birlikte öretiliyor. çocuklar kursa snma, herhangi bir sakatlk yaamamak için açma ve germe hareketleriyle balyor. Yaplan temel spor balangcnn ardndan çocuklara teniste raketi kavrama ve raketle vuru stilleri uygulamal ekilde gösteriliyor. Taktiksel anlamda sahaya hakim olma ayaklar ve kollar kullanma ekillerini de çocuklar kurs süresince öreniyor. Tenis sporunun dayanklla bal olduu ve yaplan spor eitimlerinin ardndan etkin dinlenmenin önemi de eitmenler tarafndan çocuklara alanyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, açt tenis kursundan 7-16 ya aras çocuklar faydalanyor ve katlm gösteren tüm çocuklara kurs balangcnda ücretsiz spor malzemeleri datld.

Kentin 3 farkl noktasnda devam eden tenis kursu 15 Eylül itibariyle tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git