Şampiyon oldular gidecek para yok

Takımları şampiyon oldu, ülkelerine dönecek para bulamadılar

Haberler 07.05.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SÜPER Amatör Lig ampiyonu olan Diyarbakrsporun Senegalli 2 genç futbolcusu, sezon bitmesine ramen yaadklar maddi skntlar nedeniyle ülkelerine dönemedi. Sezon boyunca ailelerine para gönderememekten yaknan 2 futbolcu, ülkelerine dönüp, ailelerini görmek istediklerini söyledi.

Senegalde Elite Food Clupta oynayan 19 yandaki stoper brahima Ciss ile 24 yandaki forvet Limane Badiane, Diyarbakr 1inci Amatör Ligde mücadele eden Diyarbakrspora transfer oldu. Yeil- krmz formayla ampiyonluk yaayan 2 Senegalli futbolcu, sezon bitmesine ramen, kentten ayrlamad. Maddi skntlar ülkelerine dönemeyen futbolculara bir dönem Diyarbakrspora kulüp bakanl yapan i insan Mehmet pek destek oldu. Kulübün yaad maddi zorluklar nedeniyle para alamayan futbolcular kendisine ait otelde misafir eden pek, Bu iki kardeimiz çok sevdiimiz Diyarbakrsporu ampiyon yapt. Ben de kendilerini otelimde arlyorum. Bu çocuklar seneye de Diyarbakrsporda oynayacak ve inallah takm Bölgesel Lige çkartacaklar. Onlar burada kaldklar sürece misafirlerim olacak. Bu kent bizim, bu takm bizim, amatörde de olsa sokakta da olsa bu takm bizim. Bütün idareci, futbolcu ve taraftar kardelerimizi kutluyorum. Senegalli futbolcular ayrca kutluyorum. Binlerce kilometre öteden gelerek, burada bizim için ter döktüler. Takmmzn bir yere gelmesi için büyük emek ve çaba sarf ettiler. Sa olsunlar. imdi sra biz de hepimizin görevimizi yapmamz lazm. Madem bunlar bize bir ampiyonluk tattrd biz de herkesi yardma davet ediyoruz dedi.

BZDEN YARDIM BEKLEYEN ALELERMZ VAR

Senegalli Limane Badiane, Diyarbakrda forma giymekten mutlu olduunu ancak ülkesindeki ailesini görmek istediini ifade ederek, Burada herkes bizi seviyor. Buraya geldiimizde takmn süper amatöre lige yükseleceini, bu ekilde hedeflerinin olduunu söylediler. Biz de tamam dedik. Ancak bizim Senegalde ailelerimiz var. Biz Senegalden buraya ailemize yardm etmek için geldik. Biz Diyarbakra yardm ettik, imdi istiyoruz ki Diyarbakr da bize yardm etsin. çünkü bizden yardm bekleyen ailelerimiz var. Gidip onlar göremiyoruz bile diye konutu.

STEMZ SADECE BR MAAIMIZIN OLMASI

7 aydr ailesini göremediini söyleyen brahima Ciss da unlar söyledi:

Gelecek sezon Diyarbakrsporda oynamak istiyorum. Diyarbakr seviyorum. Fakat problemlerimiz var. Ailem var. 6- 7 aydr buradaym ve aileme para gönderemedim. Play-off maçlarnda Diyarbakrspora büyük destek verdim, onlarn da bana destek vermesini bekliyorum. Eer gelecek sene oynamam istiyorlarsa Diyarbakr bana yardm etmeli, çok ey deil. steimiz sadece bir maamzn olmas ve gidip, ailemizi görebilmek. Limane Badiane ve brahima Ciss, aileleriyle sadece sosyal medya üzerinde görüebildiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git