Şanlıurfalı kanocular, başarılarına yenilerini ekledi

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesine İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'nda takım halinde Türkiye derecesi elde etmenin sevincini yaşıyor

Haberler 10.09.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Bozova Belediyesine çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin ardndan kurulan kano takmnn sporcular, Türkiye Kano Federasyonu tarafndan Eskiehirde düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarlarnda hem kzlar hem de erkekler kategorisinde 13 madalya kazanarak takm halinde Türkiye üçüncüsü olmann mutluluunu yayor.

Bozova Belediye Bakan Zeynel Tan terör soruturmas kapsamnda tutuklanmasnn ardndan çileri Bakanlnca 1 Ocak 2017de bakanla vekaleten görevlendirilen Bozova Kaymakam Zekeriya Göker ve ekibi, ilçeye kazandrdklar fiziki hizmetlerin yan sra sosyal belediyecilik alannda yürüttükleri faaliyetlerle de dikkati çekiyor.

çocuklarn ve gençlerin kötü alkanlklar yerine spora yönelmesini salayan belediye, Atatürk Baraj kysnda kano eitimi verdii yaklak 100 çocuun adeta kaderini deitirmesine katk sundu. Bir buçuk ylda kano sporunu iyice kavrayan ve Türkiye derecelerine imza atan sporcular, baarlarna yenisini ekledi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafndan dün ve bugün Eskiehirde düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarlarna katlan Bozova Gençlik ve Spor Kulübü sporcular, 3 birincilik, 2 ikincilik, 8 de üçüncülük elde ederek toplam 13 madalya kazand. Sporcular, takm halinde ise hem kzlarda hem de erkeklerde Türkiye üçüncüsü olmay baard.

- Daha büyük baarlar bekliyoruz

Bozova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Zekeriya Göker, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklarn baarlaryla gurur duyduklarn söyledi.

Doru yönlendirilen çocuklarn ksa sürede büyük baarlar kazandnn görüldüünü vurgulayan Göker, Kano takmmzda u anda 100 civarnda sporcumuz var. Ksa sürede yürüttüümüz çalmalarla ciddi baarlar elde ettik. 2017 ylnn mays aynda baladmz bu sporda, geçen yl çocuklarmz bireysel kategoride 2 Türkiye üçüncülüü, takm olarak da yine üçüncülük elde ettik. Bu yl da katldmz yarmalarda sporcularmz bireysel olarak Türkiye dereceleri kazand. Son olarak ise çocuklarmz 13 madalya ile ilçeye döndü. lk defa bir spor dalnda Bozoval çocuklar bu kadar baar elde etti, hepsinin alnndan öpüyorum. Eminim bu çocuklarmz ileride çok daha büyük baarlara imza atacaktr. diye konutu.

Göker, çocuklarn söz konusu yarmalar araclyla da ilçeden çkarak Türkiyenin farkl kentlerindeki güzellikleri de ayn zamanda görme imkan bulduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git