Şenol Güneş: Akıllı ve sabırlı olmamız gerekiyor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, koronavirüs salgını döneminin geçeceğini dile getirerek, bu dönemde akıllı ve sabırlı olmamız gerektiğini belirtti.

Haberler 07.04.2020 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

A Milli Futbol Takm Teknik Direktörü enol Güne, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) resmi internet sitesi üzerinden futbol ve spor kamuoyuna seslendi. Tüm Müslüman aleminin yarnki Berat Kandilini tebrik eden Güne, karantinada geçen günler ile ilgili de mesaj verdi.

enol Günein açklamalar u ekilde:

Küresel koronavirüs salgn hl etkisini sürdürüyor. Her gün dünyada ve Türkiyede binlerce yeni vaka görülüyor ve birçok insanmz da maalesef hayatn kaybediyor. yileen hastalarmzn haberlerini alnca da yüreimize su serpiliyor. Hiç üphe yok ki u anda tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de bir belirsizlik ortam var ve bu illetle mücadele hepimizin yaamn olumsuz etkiliyor.

Bu hastaln kriz oluturacak kadar büyük bir bulama hzna sahip olmas nedeniyle devletimiz, Bilim Kurulunun tavsiye kararlarn izleyerek bizlere evlerimizde kalma çars yapt, uluslararas ve ehirleraras seyahatlere kstlama getirdi, 20 ya alt ve 60 ya üstü yurttalarmz için sokaa çkma yasa koydu ve sair tedbirler ald. Birçoumuz eve kapandk ve bu sürece uyum salamaya çabaladk. Risk almamak için yaplabilecek en doru davran buydu. Alnan tedbirlerin hepsi de toplum sal için gerekliydi.

AKILLI VE SABIRLI OLUNMALI

Eminim sizler de benim gibi futbolu özlediniz. Ancak içinde bulunduumuz durumda futbol önceliklerimiz arasnda deil. Gün salmz düünme zamandr. Hiçbir ey onun önüne geçemez. Eer söz konusu olan tek bir bireyin hayat bile olsa, bunun karsnda futbolun önemi ne olabilir ki?

Mesaj yine futbol üzerinden verirsek, bu hastalkla savamzda bireysel deil, takm oyunu oynamamz gereken bir döneme geçmi bulunuyoruz. Bu takmda birçok unsur var. Takmmzn bir parçasn görevlerini fedakrlkla yapmaya devam eden ve bizim minnettar olmamz gereken kesimleri oluturuyor. Merkezi ve yerel yönetim mensuplar, salk çalanlar, gda tedarik zincirinin parças olanlar ve kuryeler. Dier parçay ise vatandalarmz oluturuyor. Özveriyle çalan bu kiilerin çabalarna bizler de evlerimizde kalarak katk salayacaz.

Eer bu karantina halinin uzamasn istemiyorsak, topyekn bir mücadele vermeliyiz. Herkesin çok dikkatli olmas gerekiyor. Bize düen, kurallara uyarak kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi, ülkemizi ve tüm insanl bu salgndan korumak olacaktr. Bu mücadeleden baaryla çkacaz. çaresiz deiliz.

DÜNYAYA ÖRNEK OLABLRZ

Güney Kore, Singapur, Hong Kong gibi ülkelerde gösterilen dayanma ruhu, disiplin ve kurallara sk skya uyulmas sayesinde salgnla mücadelede çok baarl sonuçlar alnd. 80 milyonu aan nüfusuyla biz de Türkiye olarak tüm dünyaya örnek olabiliriz.

Akll ve sabrl olmamz gereken bu günlerde, zaman da iyi kullanmay bilmeliyiz. Temizliimize dikkat etmek, uykumuzu iyi almak, iyi beslenmek, doru bilgilenmek ve gelimeleri takip etmek salmz için çok önemli. Evimizde kalacaz, kendimizi izole edeceiz, sosyal mesafemizi koruyacaz.

Bu konuya yalnzca kendi açmzdan yaklamamalyz. Salmz koruyarak hem koronavirüs ile hem de mevcut rahatszlklar olan kiilerin hizmet taleplerine cevap vermeye çalan hekimlerimize ve salk personeline de yardmc oluyoruz. Sistemi ayakta tutuyoruz.

Evde kalmak zorunda olmak, söylemesi kolay ancak uzun süreli uygulamas kolay bir i deil. Kayg ve üzüntü hissetmemiz çok doal. Ancak, kar karya olduumuz olaanüstü problem, yalnzca olaanüstü bir gayretle çözümlenebilir. Sonradan yine refaha kavuacaz.

Devlet-millet el ele vermemiz gereken günlerden geçiyoruz. Yöneten de yönetilen de sorumluluk almal. 2020 Avrupa ampiyonas Elemelerindeki baarmz hatrlayalm. Biz evimizde oynadmz hiçbir maç kaybetmedik, bu mücadelede de kazanan taraf yine biz olacaz. Bu salgn hastaln zincirleme etkisini kesmek ve bulama riskini düürmek için lütfen evlerimizde kalalm.

Bu vesileyle, tüm Müslüman aleminin yarnki Berat Kandilini tebrik ediyor ve ülkemize hayrlar getirmesini diliyorum. Yaklamakta olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram, Ramazan Bayram gibi milli ve dini bayramlarmz geçmite olduu gibi yine salkla, cokuyla ve birlikte kutlayabilmek için ksa bir süre daha özveriyle hareket edelim. Salcakla kaln.

Ana Sayfaya Git