Şenol Güneş: Biz işimizi yapıyoruz

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Moldova'yı 4-0 mağlup ettikleri müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberler 27.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deneyimli teknik adam u ifadeleri kulland: Arnavutluk ve Moldovaya bakldnda, Türkiye kat üzerinde daha üstün. Söz konusu üstünlüü sahada görmek önemli. ki maç kazandk. ki maçta oyun gücümüz sahaya yansd. Hak etiimiz iki sonucu aldk. Moldovann doru düüncelerini, uygulamada hataya çeviren bizim takm oldu. Hücumda biraz daha zengin olduk. lk yarda balangçta bocaladk ve yava oynadk. Daha sonra hem golleri hem de pozisyonlar bulduk. Oyun üstünlüü skora yansd. Biz iimizi yapyoruz. Herkesin de birlikte olduu, iini iyi yapt döneme geçmek istiyoruz. Hayal etmek, hikaye yazmak, birlikte olmak, birlikte çalmak, umutlu ve mutlu olmak Türk milletini hakk. Ortak deerler sanat ve spor önemlidir. Futbolda da bunu öncelik yapmak istiyoruz. Bunlarla insanlarn bir araya gelmesini salayabiliyoruz. Bu iki maç bir balangç. Birbirine intikam, kin, nefret tohumlar brakmak yerine daha sevgi, sayg içinde konuabileceimiz bir ortam salamak istiyoruz. Kavgalar bize bir ey salamyor. Tabii tartacaz. Konuacaz ama bu bir ötekiletirme, yok etme olmaldr. Bize bir görev verdiler. O sorumluluu tamaya çalyoruz. Aslnda büyük iler yapmyoruz.

CUMHURBAKANI DA BZM NSANIMIZ

Cumhurbakan da bizim insanmz. Cumhurbakan da eski bir futbolcu. Benim dönemimde benden bir ya küçük ama futbolu seven deerli bir devlet büyüümüz. Bize samimi olarak tebrik için geldi. Bundan sonraki enol Güne dönemi deil, bizim dönemimiz. Aclar da sevinçleri de birlikte yaayalm. Bizde bir kültür erozyonu var. Onu ykabilirsek, futbola çok büyük katk yaparz. yi niyet, samimiyet ve temiz kalple yapacanz her ite Allah yardm eder. Rekabet futbol üzerinde olmaldr. Herkesin saygyla birlikte çalaca bir döneme ihtiyaç var. Fransa ve zlanda maçnn üst üste gelmesi talihsizlik ama bu mazeret deil. çkp oynayacaz. u anda iki maçta aldmz 6 puanla yara baladk. Bizim hayallerimiz ulalmayacak hayaller deil. Yapabileceklerimizi istiyoruz. Dorularmz fazla niyetimiz çok iyi. Milli takm durarak sonuç alacak yer deil. Üç gündür gece gündüz uyumadk. Emek vermeliydim. Yapacamz yapalm sonra eletirel konualm. Bugün eer scak bir ambiyans varsa, bir dönüüm olduuna düünüyorsanz, bu Lucescunun gidiiyle ilgili deil. Lucescu da iyi iler yapt. Kendisini teekkür ediyoruz.

MLL TAKIM ORTAKTIR

Taraftar siz de gördünüz. Herkes milli takm etrafnda birleti. Bizim görevimiz o çimentoyu daha da sklatrmak. Taraftarlara desteklerinden dolay teekkür ediyorum. Taraftarmz böyle oldu mu tribünden sinerji sahaya yansr, sahadaki oyun da tribüne yansr, bu da tüm ülkeye ve uluslararas alandaki tüm Türklere yansr. Geçici görev benim özel durumum. Ben böyle bir ey istemediimi söyledim. Kendi takmm çaltrrken Fransa ve zlanda maçn nasl yapacamz tabii ki çalacaz. Biraz daha yorulacaz. çanakkale ile Sunay Aknn videosu var. zlerseniz sevinirim. ehitlerimizle ilgili bir görüntü vard. Oyuncularmla paylatm bunu. Bu ülke cann feda eden insanlarn brakt bir ülke. Orada bir doktorun çocuu geldii zaman onu da dierlerinden ayrt etmeden, morfin veremiyor. Bu ülke böyle kuruldu. Onlarn kanla, canla brakt ülkeyi biz, birletirmek istiyoruz. Neyi paylaamyoruz? Biz oyuncu olarak davranlaryla, sonuçlaryla, birlikteliiyle örnek olursak, futbolu seven insanlarn da baklar bu olur. Biraz önce Sayn Cumhurbakan geldi. Ben bir ara ona da antrenörlük yaptm. Kendisi de oyunculara söyledi. Hatta dedim ki geç kaldnz, daha erken gelseydiniz sizi de oynatabilirdim. Bu iin akas. Milli takm ortaktr. Birbirimizle rekabetimiz yok. Beni kavga ettirmeyin, beni çaltrn. Beni çalmaya tevik edin. Bu hepimizin yararna. u andan itibaren milli takm görevimiz bitmitir. u andan itibaren kulüp takmma döneceim. Kulübümü seviyorum, taraftar seviyorum. Ama milli takm her eyin üstünde tuttuumu söylemitim. ster görev alaym, ister almayaym.

Ana Sayfaya Git