Şenol Güneş: "Bu bizim için bir ders oldu"

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanş karşılaşmasında LASK Linz'e 2-1 mağlup olmasına rağmen bir üst tura yükseldi. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberler 18.08.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beklediklerinden zor bir maç olduunu ifade eden enol Güne, Oyuncu kalitesi ve takm üstünlüümüzü sahaya yanstamadk. Rakip dirençli. stanbulda da ayn eyi yapmaya çaltlar. Fizik kontrolle çabuk çkmay düünüyorlard. Bunlar hep bekliyorduk. Bu maçta ilk yarda kendi sahamzda kalp maç idare etmeye çalan takmmz bir gol yiyince daha sonra panik içerisinde oynamaya balad. Dolaysyla hem ilk yar hem ikinci yar oyun disiplininden kopmalar oldu. Oysa biz önde bastmzda daha etkili olacamz bir maçt. Rakibe anslar verdik. 2 golü de zaten biz kaptrdk onlar attlar. Son anda attmz golle turu geçtik ama bugünkü oyun adna üzgünüm. Oyuncularn da benimde çok daha i yapmamz gereken bir maç olduunu görüyorum. Evet oyuncu deiiklikleri, geç gelenler, fizik olarak eksik olanlar bu dalm yayoruz ama Beiktata oynayan her oyuncu daha çok verim verebilmeli. Hem topu kullanmada hem baskda eksik kaldk. Rakibin bize kar motivasyonunu ve fizik gücünü kullanarak oynamasn kolaylatrd. Kapanp, bizden ald toplarla çkmaya çalt. 2nci yar biraz daha kopmalar balad. stek vard ama oyun kopmalar da vard. Rakip de pozisyon bulabilirdi. Tur atlamay da yine bu oyuncular yapt için tebrik ediyorum ifadelerini kulland.

FZK VE TOP KULLANMA AçISINDAN EKSKLER VARDI

Fizik ve top kullanma açsndan eksikler olduunu söyleyen Güne, Sadece Roco deil mesela oyuna girdi golü att, iyi de i yapt Negredo ama fizik olarak daha istenilen seviyede deil. Fizik olarak iyi olan Vagner Love, yeterli üretimi yok. kisi arasnda biraz daha istekli oynayan orada, gol atmada ve oyun olarak takmla bütünlemede sknt yaayan bir Larin var. Dolaysyla bu tip skntlarmz olacak. Buna benzer yine geç gelen Ricardo mesela geç geldi. stekli ama tam istediimiz peformansta deil. Lens dinamik çok iyi ama bulamad. Babel, çok iyi çalt ama bu maçta düüktü. Ouzhan, Tolgay top kullanamad. Yani hem top kullanmada hem de fizik olarak eksik vard. Karmzda olan takm fizik olarak da iyiydi. Haddini de biliyordu. Yapabileceklerinin en iyisini yaptlar. Umarm ki Bursaspor maçna kadar takm oturur. yi bir kadro oluur ve herkes performansn bulur.

kinci yarda panik ve telatan dolay kendi oyunlarn oynayamadklarn belirten enol Güne, lk yarda kendi sahamzda durup, rakip pozisyon bulmad ama orada duracamza önde bassak daha etkili olacaktk. Bu eksik, rakibe bask da eksik. Rakibin sert oyununa biz cevap veremedik. Hakem de bu ii kolaylatrd, sinirlendik. Zaten bunlara hazr olmaynca oyun kontrolü kayboldu. Ayn zamanda pas yüzdemizde düüktü. çok top kayplar yaptk. Birbirimizle balantmz, yön deitirmeler atakta, bugün bizim oyunumuzun dnda bir oyun oldu. lk yar da rölantiden oldu, ikinci yarda istek vard, panik ve tela vard. Rakibin de oyun formatna uygun bir durum ortaya çkt. Hakem de buna izin verdi. Tam biz ataa gidiyoruz, faul veriyor bize. Hakem ve rakibin artlarna göre yine de biz daha iyi olmalydk. Biz kendimizi eletireceiz ve deitireceiz.

BUGÜNKÜ TAKIMA YÜZDE YÜZ HAZIR DEMEK DORU OLMAZ

Takm deerlendirmek için henüz erken olduunu ifade eden enol Güne, Rakip ne yaparsa yapsn, siz kendi oyununuzu gelitirince etkili olursunuz ki Akhisar maçnda da rakip bizim ne yapacamz biliyordu ama o tempoyu devam ettirmemiz gerekiyor. Ayn ekilde burada da 1-0 naslsa yeneriz veya maç tayalm daha sonra tempo olacak dediimiz yerde hatalar yapabileceimizi görüyoruz. uanda takm zaten yüzde yüz deerlendirmeye alnmaz. yi de oynasak, kötü de oynasak belli bir zaman sonra bunlar tam deerlendirilir. imdi geçen maça girdii zaman Roco hiç hata yapmad, bu maçta hatalar yapt. Pepe zaman zaman boa çkt o da sonradan geldi. Caner dinamik ama o da düüe geçebilir. Babel ayn. Bunlar hazr oyuncular. Bu tip yük binmelerden kaynakl skntlar olabilir. Bir de eksik olan oyuncular var. Dolaysyla uyumsuzluklar da var. Bugünkü takma yüzde yüz hazr demek doru olmaz. Buna ramen burada kim oynarsa oynasn bu skor alabileceimiz en kötü skor. Böyle olmalyd zaten. O yüzden üzüntü vericiydi. Biz burada son dakikada 2-0 kaybettiimiz zaman konuacak bir ey yok. çünkü, kötüydük. Ancak onlar bizi 2-0 yenecek kadar oyun kaliteli oynad m yok. Ancak istekliydi. Kazanma hrs vard. Kotular, savatlar. Onun için ans onlara daha çok yardm etti. Bizim ikinci yar kontrolsüz de olsa isteimiz, kalitemizle de Negredonun att golle o da krmz kart arkadan yedi zaten ifadelerini kulland.

BU BZM çN BR DERS OLDU

Malup olmalarnn üzüntü verici olduunu söyleyen Güne, Bu bizim için bir ders oldu. Play off maçn bu kadar emek verdik, buraya geldik hem malup olduk. Bir defa bu üzüntü verici. Ama turu geçtik o önemli. imdi play off turunu geçmek istiyoruz. Erzurum maç da 2 gün sonra. Daha ksa olduu için, baz deiiklikler yapmay düündük. Kimlerle nasl oynayacamz imdi tekrar gözden geçireceiz. Süre ksa. Bunun dnda bir ey söyleyeyim. Öncelikle rakip takm tebrik ediyorum. Kapasitesinin üstünde iki maçta da zorlad. Ben dier maçlarn da seyrettim. Bize kar motivasyonlar, büyük bir takma kar oynama hrslar biraz fazlayd. Onlar tebrik ediyorum. Bizim takmda da her arta, olumsuzlua ramen turu geçti. Oyuncularm tebrik ediyorum. Ama en önemlisi seyircilerin, ben saha içerisinde bir olumsuzluk görmedim. Hata yapld, kark olmasna ramen medenice oturdular. Gol atan sevindi, gol yiyen üzüldü. Hem LASK Linz taraftarlarn hem de Beikta taraftarlarn tebrik ediyorum. Demek ki olabiliyormu. Bir korkumuz da oydu. Biliyorsunuz seyirciyi kark aldlar. Böyle bir ey Lyonda yaamtk. Taraftarlar tebrik ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git