Şike davası sil baştan!

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, "Futbolda şike" davasında, aralarında eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanık hakkında verilen beraat kararlarını usulden bozdu.

Haberler 03.01.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 5inci Ceza Dairesi, Futbolda ike davasnda, aralarnda eski Fenerbahçe Spor Kulübü Bakan Aziz Yldrmn da bulunduu 36 sank hakknda yeniden yarglama sonucu verilen beraat kararlarn usulden bozdu.

Futbolda ike davasnda, stanbul 13üncü Ar Ceza Mahkemesinin yeniden yarglama sonucu, Aziz Yldrmn da aralarnda bulunduu 36 sank hakknda verdii beraat kararnn temyiz incelemesi Yargtay 5inci Ceza Dairesince tamamland.

Daire, stanbul 13üncü Ar Ceza Mahkemesi kararn usul eksiklii nedeniyle bozdu.

- Futbolda ike sürecini firari FETÖcü Zekeriya Öz balatmt

Fenerbahçe Spor Kulübü Bakan Aziz Yldrm ile spor dünyasnda tanm çok sayda kiinin adnn kart, 3 Temmuz 2011de balayan Futbolda ike soruturmas, dönemin özel yetkili stanbul Cumhuriyet Savcs FETÖ firarisi Zekeriya Özün talimatyla balatlmt.

Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligde 2010-2011 sezonundaki birçok maçta ike ve tevik faaliyetlerinin gerçekletirildii, bunun için organize suç örgütü kurulduu iddia edilmiti.

Fenerbahçe Spor Kulübü Bakan Aziz Yldrm ile spor dünyasnda tanm çok sayda kii 3 Temmuz 2011de balatlan Futbolda ike soruturmasyla gözaltna alnmt.

Yldrm, 2 Temmuz 2012de çkarld mahkeme tarafndan Spor müsabakalarnn sonucunu etkilemek amacyla Türkiye Profesyonel Süper Liginde ike ve tevik primi suçlarn ilemek suretiyle suç örgütü kurup yönettii gerekçesiyle 6 yl 3 ay hapis cezas cezasna çarptrlm, dier baz sanklar da ike suçundan mahkumiyet almt.

Yargtay 5inci Ceza Dairesi, stanbul 16nc Ar Ceza Mahkemesinin 85 sankla ilgili verdii kararn temyiz incelemesini 17 Ocak 2014te tamamlayarak Fenerbahçe Kulübü Bakan Aziz Yldrm ve Olgun Peker hakknda verilen cezalar onarken, dier sanklarla ilgili de onama, bozma ve düme kararlar almt.

Aziz Yldrm, özel yetkili savclk ve mahkemelerin kaldrlmas, Futbolda ike operasyon, soruturma ve kovuturmasn yürüten dönemin polis yetkilileri, savc ve hakimlerine yönelik Paralel Devlet Yaplanmas iddialar nedeniyle yeni soruturmalar açlmas gerekçeleriyle kendisi ve kulübüne kumpas kurulduunu iddia ederek stanbul 18inci Ar Ceza Mahkemesine, 21 Nisan 2014te yeniden yarglanma ve infaznn ertelenmesi talebiyle bavurmutu.

Yeniden yarglama yapan stanbul 13üncü Ar Ceza Mahkemesi, Yldrmn da aralarnda bulunduu 36 sann Futbolda ike davasnda beraatine karar vermiti.

- Kumpas kuranlar yarglanyor

Beraat eden Aziz Yldrmn ikayetiyle FETÖ adna hareket ettikleri ve yarglanan kiilere kumpas kurduklar iddiasyla dönemin sorumlular hakknda yeni bir soruturma balatlmt.

Yeni atamalarla kadrosu deien stanbul Cumhuriyet Basavclnn balatt ikede kumpas soruturmas kapsamnda, 23 Nisan 2016da 12 kii tutukland, aralarnda eski Zaman gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ekrem Dumanlnn da olduu baz kiiler hakknda da yakalama karar çkarld.

FETÖnün Futbolda ike soruturmasnda kumpas kurduu iddiasyla 15i tutuklu 107 sann yarglanmasna devam ediliyor.

Ana Sayfaya Git