49 yaşında ilk maçına çıktı

Diyarbekirspor yönetiminin, futbol tutkusu nedeniyle lisans çıkarıp, sözleşme imzaladığı Azize Ay, takımında ilk kez forma giydi.

Haberler 27.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 27.02.2017 - 09:54

Diyarbakrda, 49 yanda lisansl sporcu olan futbol tutkunu Azize Ay, takmyla ilk maçn oynad.

Bir süre önce futbola ve Fenerbahçeye duyduu sevgisi dolaysyla gündeme gelen Azize Aya, Kadnlar 3. Ligi 8. Grupta mücadele eden Diyarbekirspor sahip çkt.

Lisans çkarldktan sonra kulüple sözleme imzalayan Ay, giydii 21 numaral formasyla Ergani Anadolu mam Hatip Lisesi takmna kar dün sahaya çkt. Ayn, performans dolaysyla seyirciden alk ald maç Diyarbekirspor 2-0 kazand.

- Futbolu çok seviyorum

Futbolcu Azize Ay, yapt açklamada, 6 yandan beri futbol oynadn ancak ailesinin bu duruma scak bakmadn ifade ederek, Futbolu çok seviyorum. Ailem izin vermedii için gizlice gider top oynardm. Futbol ile yatar futbol ile kalkardm. dedi.

Koyu bir Fenerbahçe taraftar olduunu kaydeden Ay, öyle konutu:

Erkek gibi büyüdüm. Yaammda futbolun yeri çok büyük. Daha önce baz takmlar beni istedi ama ailem izin vermedi. Hayalimi Diyarbekirspor gerçekletirdi. Bana lisans çkardlar. çok mutluyum. Sekiz yldr evliyim ve eim her zaman bana büyük destek oluyor. Eim sayesinde buradaym. Eim maalesef Galatasaray taraftar. Tantmzda Fenerbahçeli olduunu söyledi ama daha sonra Galatasaray taraftar olduu ortaya çkt. Buna çok üzülmütüm.

Bütün kadnlar spor yapmaya davet eden Azize Ay, lk maçma çktm. Mutluyum ve çok heyecanlym. Ylmadm, ylmayacam da. Kendimi 17 yanda genç bir kz gibi hissediyorum. ifadelerini kulland.

Azize Ay, hedefinin, çok sevdii Fenerbahçe Kulübü Bakan Aziz Yldrm ile tanmak olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git