49’unda futbolcu 50’sinde antrenör

Futbolcu olma hayalini 49 yaşında Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı'nda oynayarak gerçekleştiren ve şimdi halk eğitim merkezi bünyesindeki kulüpte çocuklara futbol öğretmeye başlayan Azize Ay’ın yeni hedefi antrenörlük lisansı alıp büyük takımları çalıştırmak.

Haberler 27.04.2018 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde ikamet eden ve 14 yanda balayan futbol merak tutkuya dönüen Azize Ay, futbolcu olma hayalini ailesi izin vermeyince gerçekletiremedi. 35 yllk hasretini geçen yl Diyarbekirspor Kadn Futbol Takmnda oynayarak gideren ve Fenerbahçe a olarak bilinen Ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Bakan Aziz Yldrm ile de tanma hayalini gerçekletirdi. kinci ylnda yaad anlamazlk nedeniyle kulüpten ayrlmak zorunda kalan Ay, buna ramen futboldan kopmad ve çocuklar futbola yönlendirip onlara idman yaptrmaya balad. imdi halk eitim merkezi bünyesindeki kulüpteki antrenör ile birlikte çocuklar çaltran Ay, antrenörlük lisans almak için de bavuruda bulundu. Yeterli maç saysna ulamad için bavurusu kabul edilmeyen Ayn yeterli maç saysna ulamas için bir takmnda futbol oynamas gerekiyor. Yetkililerden yardm isteyen Ay, futbolculuk hayalinden sonra imdi de antrenörlük lisans alma hayalini gerçekletirmek istiyor. Bu konuda da baarl olacana dair inancn belirten Ay, antrenörlük lisans almas durumunda da Fenerbahçe Spor Kulübü altyapsn çaltrmak istiyor.

49 yanda sahalara indim

Diyarbekirspor Kadn Futbol Takmndan 2. ylnda tam formundayken ayrlmak zorunda kaldn ifade eden Ay, Antrenörlük için kayt yaptm. Bu yl da Diyarbekirsporda oynasaydm antrenörlük lisansm rahatlkla alabilirdim. Puanm yetmedi. 19 puanm var ama antrenörlük için 25 puan gerekiyormu. u an halk eitim merkezi bünyesindeki çocuklar çaltryoruz. Gönüllü olarak buradaym. Hedefim önce C lisans almak, sonra B ondan sonra da büyük takmlara gitmek istiyorum. Fenerbahçe altyapsn çaltrmak isterim. Fenerbahçeye olan sevgim her yerde biliniyor. Azimliyim, ylmadm, ylmayacam da. 49 yanda sahalara indim, futbolcu oldum. imdi 50 yandaym, antrenör olmay düünüyorum. nallah olurum. Örenciler yetitirmek istiyorum. Sokakta bir sürü çocuk var. Onlarla ilgileniyorum. Spora yönlendiriyorum. Bu ii severek yapyorum. eyhmus Hoca ile birlikte çocuklara idman yaptryoruz. çocuklar futbola yönlendiriyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git