5. Uluslararası Fetih Kupası

Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Ovası'nda gerçekleştirilen 5. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakası'nda 2071 ok atışı yapıldı.

Haberler 27.05.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malazgirt Zaferinin 946. yl dönümü etkinlikleri kapsamnda, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonunun ortak giriimiyle düzenlenen Fetih Kupasnda, 30 ülkeden dünyann en iyi okçularnn da aralarnda bulunduu 500 sporcu dereceye girmek için kyasya mücadele ediyor. Cuma namaznn ardndan balayan ve geleneksel okçu, olimpik ve makaral yay kategorilerinde yaplan müsabakalar, yaklak 10 bin kii izledi. Oku hedefe gönderen sporcular sevinç yaarken, skalayanlar yarmadan elendi. Malazgirtte balayan yarmalarn finali, 27-29 Maysta stanbulda gerçekletirilecek ve dereceye girenlere çeitli ödüller verilecek.

Etkinlikte, Türklerin Anadoluya giriinin 1000inci ylna atfen 2071 ok at yapld. Katlmclar 2068 oku hedefe atarken, 2069uncu oku Mu Valisi Seddar Yavuz, 2070inci oku Okçular Vakf Bakan ve AK Parti stanbul Milletvekili Haydar Ali Yldz, 2071inci oku ise Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann olu ve Okçular Vakf Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoan att.

Erdoan, 1071 Malazgirt Ant alanndaki tantm toplantsnda, Okçular Vakfnn tarihi bir görev üstlendiini belirtti.

Malazgirtin ümmetin en büyük zaferlerinden olduunu hatrlatan Erdoan, öyle konutu:

Malazgirtte Bizans bozguna uratan Alparslan ve onun ordusunu oluturanlar, ümmetin yldzlaryd. Adeta Uhudda Hazreti Hamza gibi, Musab bin Umeyr gibi ya da Mutede Zeyd bin Harise gibi, Diyarbakr fatihi Süleymann babas Halid bin Velid gibi... Malazgirtte Alparslann ordusu, o ecdadn torunlar olmann bilinciyle Bizansa galebe çaldlar. 4-5 misli büyüklüünde, daha ciddi teçhizata sahip olan Bizans ordusunu Malazgirtte yenmek makam, mevki, an ve öhret için olamazd ve deildi de. Ancak o iman ruhunu baka topraklara, baka insanlara tamak için bu kahramanlk yaplabilirdi. Ve Allahn yardm böyle güzel bir topluluun yannda olabilirdi. te Malazgirt, ümmetin birliinin de sembolü ve Malazgirt, ümmetin bir olduu zaman ne kadar güçlü olduunun da sembolü. Bizi bölmek için, aramza nifak tohumlar sermek için, birbirimize düürmek için çalanlar, bunu bizden çok daha iyi biliyorlar. çünkü onlar, Malazgirtte bozguna urayanlarn safndayd.

Bizim bugün de ayn birliktelie, uura ihtiyacmz var. Ayn kardelik duygularn yaamaya, hissetmeye ihtiyacmz var. Dostun dümann kim olduunu çok iyi anlamaya ihtiyacmz var. diyen Erdoan, öyle devam etti:

çünkü bugün yine Bizans ordusu toplanm, bizi bozguna uratmak için plan üstüne plan kuruyor. Müslümanlar, Anadolu Müslümanlar, bütün Ortadou Müslümanlar niye birbirinizle geçinemiyorsunuz? Niye biz Alparslana, Selahaddine layk olamyoruz? Bugün Malazgirtten bütün ümmete yeniden haykrmak istiyoruz; birlik olmak zorundayz, birbirimizi sevmek zorundayz. Ve inallah bu birlik bize güç verecek. Ve dünyadaki zulümlere son vermek için Allah, yine ümmetinin yannda, yardmyla bize destek olacak. Biliyorum ki hepiniz o birlikteliin özlemi ile yanp tutuuyorsunuz. Biliyorum ki hepinizin içinde o ortak ruh var. Ama üstümüze düeni yapalm.

Mu Valisi Serddar Yavuz da 1071in sadece Türklerin deil, slam aleminin ve Müslümanlarn zaferi olduunu bildirdi.

Bu zaferin Anadolunun kaplarn açt gibi, bir Anadolu Selçuklu, bir Osmanl ve Bir Türkiye Cumhuriyeti Devletini meydana getirdiine iaret eden Yavuz, unlar söyledi:

Sadece bu sonucu mu dourmutur? Elbette hayr. Ayn zamanda Viyana kaplarna kadar slam tamtr. Bonaklar, Arnavutlar, Makedonlar slamlatrmtr. Daha ötesi, dünyadaki zulme ve her türlü kötülüü kar bir direniin addr. O yüzden de biz bin yldr dünyada hakk, hukuku ve adaleti haykrm ve sadece bunun peinde komu milletin evlatlaryz. Biz, batllar gibi sömürgecilik yapmadk, insanlarn dinlerini ve dillerini deitirmedik. Onlar olduu gibi kabul ettik. Son 15 ylda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde büyük ve sessiz bir devrim gerçekletirmitir. Bu devrim, bizim 150 yldr içerisinde bulunduumuz buhrana bir çözümdür. Yeni batan medeniyet kodlarmzla barmaktr, onunla yeniden bulumak ve kavumaktr.

Okçular Vakf Mütevelli Heyeti Bakan ve stanbul Milletvekili Haydar Ali Yldz ise Fetih Kupas öncesinde düzenlenen toplantlarn 3üncüsünün Hakkaride, 4üncüsünün de Saraybosnada yapldn hatrlatarak, Bizim medeniyetimiz bir fetih ve mücadele medeniyetidir. Mekkenin fethi ile balayan, Anadolunun fethi ile devam eden, Kudüsün ve stanbulun fethi ile taçlanan medeniyetimiz bizlerle, sizlerle bu aziz milletle yoluna hamdolsun devam ediyor. ifadesini kulland.

Malazgirt Zaferinin sradan bir olay olmadna dikkati çeken Yldz, idrak, ina ve ihya sürecinde bir kez daha bilinçlenmek üzere, Malazgirtte bir araya geldiklerini aktard.

Yldz, öyle konutu:

Bizler Okçular Vakf olarak, Fatih Sultan Mehmed Hann temelini att bir vakfn mensuplaryz. Saygdeer Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann himayelerinde hamdolsun bu medeniyeti ve ecdadn bize brakt miras gelecee, bugün Mu topraklarna ve bütün Anadolu topraklarna aktarmann heyecan içerisindeyiz. Malazgirt Zaferinin bir taktik, iki ok ve yay unsurunun öne çkt bir zafer olduunu tarihçiler ifade ederler. Bizler Sultan Alparslann yolunda, Sultan Fatihin yolunda ve arkn Sultan Selahaddin Eyyübinin yolunda, inançla yolumuza devam etmeye kararlyz.

Vali Yavuz, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, Erdoan ve Yldza levha hediye etti. Yldz da Vali Yavuza hediye verdi. Protokol üyeleri, günün ansna alanda birer de fidan dikti.

Ana Sayfaya Git