52 yıllık efsane Diyarbakırspor BAL liginde

Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, pandemi nedeniyle amatör liglerde kalan maçlar tamamlanamadığı için Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi lideri Diyarbakırspor’un Bölgesel Amatör Futbol Ligine yükselmesine karar verdi. Aynı puana sahip olan Çınar Belediyespor da Bölgesel Amatör Ligine (BAL) terfi etti.

Haberler 15.08.2020 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üst üste üç sezon lig çkarak yeni bir rekora imza atan 52 yllk kulübün yllar sonra elde ettii bu baar kentte sevinçle karland. Sosyal medyada büyük yank uyandran ampiyonluu çok sayda eski futbolcu ve spor adam da paylat. Diyarbakr, sporda tarihi bir gün yaad. 24 Haziran 1968 tarihinde kurulan ve 13 yl Türkiye Süper Ligi olmak üzere 45 yl boyunca profesyonel liglerde mücadele eden ancak 2012 ylnda ilk kez amatör lige düen Diyarbakrsporun yllar sonra BALa yükselmesi kentte sevinç rüzgarlar estirdi. Futbol Federasyonu Amatör ler Kurulu, pandemi nedeniyle amatör liglerde kalan maçlar tamamlanamad için Diyarbakr Süper Amatör Futbol Ligi lideri Diyarbakrsporun BALa yükselmesine karar verdi. Kararn ilan edilmesinden sonra sosyal medya adeta ykld. Binlerce sporsever, spor adam ve eski futbolcu ampiyonluu paylaarak taraftarlarn duygularna ortak oldu.

Yeni bir rekora imza att

1975-76 sezonunda 3. Ligden 2. Lige ve 1976-77 sezonunda da 2. Ligden 1. Lige yükselerek Türkiyede üst üste iki lig çkan ilk takm olma ünvann elinde bulunduran Diyarbakrspor, yeni bir rekora imza att.

2. Amatör Ligine kadar gerileyen Diyarbakrspor, 2017-2018 sezonuda 2. Amatörden 1. Amatöre, 2018-2019 sezonunda 1. Amatörden Süper Amatöre ve bu sezon da Süper Amatörden BAL Ligine çkarak üst üste üç sezonda üç lig yükselmi oldu. Baarnn ardnda paylamlar yapan taraftarlarn önümüzdeki günlerde kentte mini bir kutlama yapmas bekleniyor.

Baardan dolay çok mutluyuz

Diyarbakrspor Kulübü Bakan Ekrem Karakoç, baardan dolay çok mutlu olduklarn dile getirerek karar veren Futbol Federasyonuna ve emei geçen herkese teekkür etti. Karakoç, Sezon banda BAL Ligine yükselme sözünü vermitik. Her sene bir lig hedefiyle yola çkmtk. Bunun ilk admn baardk. Doru ve adil karar veren Futbol Federasyonu Bakan Nihat Özdemir ve bu iin mimar olan Ali Dümeze teekkür ediyoruz. Diyarbakrspor akyla mücadele veren teknik heyet ve futbolcularmz tebrik ederek, desteklerini esirgemeyen spor basnmza, taraftarlarmza, kent dinamiklerine ve spor taban birliklerine ayrca teekkür ediyoruz. Diyarbakrspor, yllar sonra kente heyecan getirdi. Ancak burada durmamas lazm. Her sene lig çkmas ve en ksa zamanda hak ettii üst liglere çkmas lazm. Bunun için bundan sonra kentin takma sahip çkmasn istiyoruz. Herkes elini tan altna sokmaldr dedi.

Hayatmzn en anlaml ampiyonluu oldu

Diyarbakrspor Teknik Direktörü Aytekin Yldrm ise tarif edilemez bir duygu yaadklarn dile getirdi. Yldrm, Diyarbakrspor çocukluumuzun hayalidir. Diyarbakrspor ile büyüdük. Bizim için spor kulübünden çok ötedir. Hayatmzn en anlaml ampiyonluu oldu. Bata bakanmz Ekrem Karakoç ve futbolcularmz olmak üzere herkese teekkür ediyorum. Taraftarlarmzn hakk ödenmez,onlar her yerde yanmzda oldu. nallah ehir takma sahip çkar. Diyarbakrspor olmadan bölgede futbol gelimez diye konutu.

Ana Sayfaya Git