54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 5. etabı başladı

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 5. etabı olan Selçuk-Manisa etabı başladı.

Haberler 13.10.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 13.10.2018 - 12:00

Selçuk Hükümet Meydanndan balayan etabn startn Kaymakam Ekrem nci, Belediye Bakan Zeynel Bakc ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc verdi.

Toplam 20 takmdan 138 sporcunun yer ald turun beinci etabnda bisikletçiler 137 kilometre pedal çevirerek Manisa Valilik binas önündeki fini noktasna ulaacak.

TUR 2018in dördüncü etab olan 205,5 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabn, 5 saat 24 dakika 22 saniye ile Alexey Lutsenko kazanmt.

Güçlü ekiplerin mücadelesi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc, start öncesi yapt açklamada, Cumhurbakanl Türkiye Bisiklet Turunun en güçlü yln yaadklarn, güçlü ekiplerin mücadelesine tanklk ettiklerini, Türk Milli Takmnn da tura istikrarl biçimde devam ettiini ifade etti.

Selçuk Belediye Bakan Zeynel Bakc, turun Türkiyenin tantm açsndan büyük önem tadn, ilçenin de bundan payn aldn belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tp Fakültesi Acil Tp Anabilim Dal Öretim Üyesi ve tur doktoru Prof. Dr. Sedat Yantural da yaralanma vakasyla pek karlamadklarn aktard.

Turda 16 kiilik salk ekibinin görev yaptn, 4 kiinin de acil tp uzman olduunu dile getiren Yantural, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve ekiplerle baarl bir çalma gerçekletirdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git