56 federasyonda seçimler tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Federasyon başkanlarına seslenip, öz eleştiri yapması gereken çok kişinin olduğunu belirterek, federasyon başkanlarına mesaj vermişti.

Haberler 31.01.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rio Olimpiyatlarnn ardndan Bakan Klç, Olimpiyatlardaki sonuçlara baktmzda farkl admlarn atlmas gerektii noktasnda bizim de düüncemiz var diyerek u açklamalar yapmt

Biliyorsunuz olimpiyatlara giderken, önce olimpiyatlar bir gerçeklesin ondan sonra bir araya gelip konuacaz demitim. Olimpiyatlar bitti, öz eletiri yaparak apkasn önüne koyacak çok kiinin olduunu ve yapmas gerektiini düünüyorum. Bu ii daha iyi yapan ve daha enerjik olan arkadalar devam ettirsin noktasnda olacaklardr.

Bakan Klç, geçmite baarl olmu sporculara da seslenmiti. Bugüne kadar belli noktalarda baar elde etmi ve imdi aktif olmayan sporculara, Dolaplarnzdaki eofmanlarnz çkartn diyorum demiti. Ancak, yaplan seçimlere bakldnda bu çarnn tam olarak gerçeklemedii ortaya çkt.

56 FEDERASYONDA SEçMLER TAMAMLANDI

21 Ekim 2016 Tarihinde Herkes çin Spor Federasyonu ile balayan olaan genel kurullar maratonu dün 28 Ocak 2017 tarihinde yaplan Ragbi Federasyonu bakanlk seçimi ile 56 federasyonda tamamland.

FEDERASYONLARIN SEçMLERNDE NE OLDU

Dantayn yok hükmünde sayd ve Tahkim Kurulunun da onaylad %15 karar yönetmelikten kalktnn açklanmas üzerine Federasyon seçimlerinden önce onlarca isim bakanlk için çalma yapacan duyurmutu.

BEKLENEN OLMADI

Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klçn açklamalar sonunda federasyonlarda ne olaca merak konusu olmutu.

19 Temmuz 2012 ylnda Resmi Gazetede yaynlanan Bamsz Spor Federasyonlarnn çalma usul ve esaslar hakkndaki yönetmeliinin 11. maddenin f bendinde yer alan Üyelerin en az %15inin yazl teklifi. baresi yönetmelikten çkarmas yönünde bir çok spor adam kaldrlsn yönünde görü belirtmiti. Bu karar ise bir sonraki genel kurullarda uygulanabilecek. Federasyonlar yaplacak olan genel kurullarnda bu karar oylayacak ve bir sonraki seçimde uygulayaca için, adaylar imza toplayamad.

SPOR BAKANI KILIçIN AçIKLAMALARINA RAMEN SEçMLERDE NE OLDU?

Yaplan genel kurullarda 35 eski bakan tekrar seçilirken, federasyonlarda 21 yeni isim bakan oldu. Olimpik branlarda 17 eski bakan tekrar seçilirken, 12 isim deiti. Olimpik olmayan branlarda ise 16 eski bakan görevine devam ederken, 7 yeni isim bakan oldu. 33 federasyon bakan seçime tek aday olarak girerken, 23 federasyonda 2 aday bakanlk için yart. Milli sporculardan bakanla seçilen tek isim, Judo bakan Sezer Huysuz oldu. Federasyonlar tarihinde ilk defa ayn dönem 3 kadn federasyon bakan seçildi.

Ana Sayfaya Git