5'te devre 10'da biter

Sportif faaliyetler kapsamında Diyarbakır'da ‘5’te devre 10’da biter’ projesi hayata geçirildi. Prdoje kapsamında sokak sporlarına start verildi.

Haberler 23.02.2019 - 13:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN

DYARBAKIR-Belediye, MEB ve GSYDnin ortaklaa düzenledii ve bir ay boyunca farkl yerlerde bin 100 örenciyi futbolla buluturacak olan 5te devre 10da biter sokak sporu projesi balad. Diyarbakr Dakap Meydannda açl yaplan projede çocuklara forma, spor ayakkab ve futbol topu verildi. Projenin sonunda yaplacak olan final müsabakas ise Diyarbakr Yeni Stadyumunda dev organizasyonla gerçekleecek.

Yüreklerine dokunarak sporla buluturacaz

GSYD Bakan Mehmet Ylmaz Bay, sokak sporu projesinin amacnn dar gelirli bölgelerde yaayan çocuklara deerli olduklarn hissettirmek ve onlar sporla buluturmak olduunu söyledi. Bay, Güneydou Spor Yazarlar Derneinin yapm olduu Sporda kaybeden yoktur, sporda hayat vardr sloganyla sokak futbolu projesi balatyoruz. Amacmz Diyarbakrda dar gelirli bölgelerde yaayan çocuklarmzn deerli olduklarn hissettirmek, onlarn yüreklerine dokunmak ve sporla buluturmak. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi finansman, Milli Eitim Müdürlüü ise proje ortaklyla destek veriyor. Bir aylk bir proje ile bin 100 çocuumuzun yüreine dokunacak ve bin 100 çocuumuza forma, futbol topu ve spor ayakkab desteiyle sporla buluturacaz. Bir ay sonrada aileleriyle birlikte Diyarbakr Yeni Stadyumunda final müsabakasnda onlara etkinlik düzenleyeceiz. Bu etkinlik içerisinde sadece futbol, spor deil çeitli elenceler de olacak. Bölgenin tamamna yaygnlatrmay düünüyoruz. Destek verenlere de teekkür ediyoruz dedi.

çocuklar bu proje ile kötü alkanlklardan korunacaklar

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen, yaplan sokak sporlar organizasyonu sayesinde çocuklarn kötü alkanlklardan alkoymak adna güzel bir proje olduunu belirterek, sporun tabana yaylmasn salayacaklarn söyledi. Kesen, çocuklarmza okulun dnda, spor kültürünü tabana yaylmas için yaplan önemli bir proje. 5 ilçemizde sürdürdüümüz bir proje, yaklak bin 100 sporcumuz mahalle aralarnda bu maçlar yapacaklar. Burada Büyükehir Belediyesi olarak her örenciye forma, ayakkab ve top vereceiz. Bir ay sürecek bir organizasyon, finali de Diyarbakr Yeni Stadyumunda yapacaz. Proje, çocuklarmz kötü alkanlklardan uzak tutmak adna çok önemli diye konutu.

Müsabakaya katlan smet Paa lkokulu örencisi Ferhat Eken ise futbol oynadklarn, kendilerine ayakkab, forma ve top verileceini kaydetti. Eken, çok mutluyum, proje nedeniyle Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla ve emei geçenlere teekkür ederim eklinde konutu. Konumalarn ardndan projenin balangc nedeniyle çocuklar kendi aralarnda maç yapt.

Ana Sayfaya Git