7 ay önce başladı Balkan şampiyonu oldu

Şanlıurfa'da 7 ay önce kick boks sporuyla tanışan 24 yaşındaki matematik öğretmeni, kısa sürede kendini geliştirerek önce milli takıma seçilmeyi başardı ardından 52 kiloda Balkan şampiyonluğuna ulaştı.

Haberler 03.10.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akçakale ilçesindeki bir okulda matematik öretmeni olarak görev yapan Fatma Hanm Gökçe, bo zamanlarnda anlurfadaki kick boks kursuna katld. Bu alandaki yetenei antrenörü tarafndan kefedilen Gökçe, Haliliye Belediyespor adna katld Türkiye ve bölgeleraras kick boks ampiyonalarnda iki altn ve bir gümü madalya kazand.

Ald madalyalarn ardndan milli takma seçilen Gökçe, 22-25 Eylülde Karadan Bijelo Polje kentinde yaplan Balkan ampiyonasnda 52 kiloda altn madalya elde etti.

Gökçe, AA muhabirine yapt açklamada, spora çocukluundan beri ilgisinin bulunduunu ancak kick boks konusunda yeteneklerinin farknda olmadn söyledi.

Antrenörünün tevikiyle profesyonel olarak sürdürdüü kick boks sporunda Türkiye ve bölge dereceleri de bulunduunu anmsatan Gökçe, ksa sürede elde ettii baarnn tesadüf olmadn çalt ilçeye 50 kilometre mesafedeki anlurfaya haftada 6 gün giderek antrenman yaptn ifade etti.

Gökçe, 7 ay önce balad bu sporda beslenmesine de dikkat ettiini aktararak, Hiç bilmediim bir sporda ksa sürede bu kadar baarl olmak beni çok mutlu etti. Bu baary yakalamak öz güvenimi de arttrd. imdi kendime yeni hedefler koydum. Artk daha çok çalp dünya ampiyonu olmak istiyorum. Öretmen olmak ve bu sporu yapmak çok zor ama elimden geldii kadar bo zamanlarmda fedakarlk yaparak çalyorum. Önceleri ön yarglarm vard ama baladktan sonra takm arkadalarm ve antenörlerimin desteiyle bunu yenmeyi baardm. Genç kzlara tavsiyem bu sporu yapsnlar, ne kadar baarl olduklarn görecekler. eklinde konutu.

AKALTUN: BU SÜREDE BU BAARIYI YAKALAMAK çOK ZOR

Kick Boks Milli Takm antrenörlerinden Murat Akaltun ise Fatma öretmenin 7 ay önce bu sporu yapmaya baladn, bu kadar ksa sürede yetenekleri sayesinde baary yakaladn kaydetti.

Ksa, orta ve uzun vadeli programlar hazladklar Gökçenin önemli baarlar elde ettiini aktaran Akaltun, Bu baarlarnn ardndan davet edildii milli takm adna katld Balkan ampiyonasnda altn madalya kazanarak hem Türkiyeyi hem de anlurfay gururlandrmay baard. Türkiyede bunun bir benzeri var m bilmiyorum ama 24 yanda bir öretmenin ksa sürede Balkan ampiyonu olmas bizi fazlasyla gururlandryor. Bu sürede bu baary yakalamak çok zor. Amacmz Fatma ve dier sporcularmzla iyi çalarak baarlarmz arttrmak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git