7 farklı ülkeden çocuklar buz pistinde buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Buz Hokeyi Turnuvası, 7 ülkeden 25 takımı İstanbul'da buluşturdu.

Haberler 23.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediyesi Silivrikap Buz Pistinde 19-22 Nisan tarihleri arasnda gerçekletirilen organizasyona 10 ya alt grubunda 7 ülkeden 25 takm katld. Rusya, Ukrayna, Hrvatistan, Srbistan, Belarus ve Bosnadan 15 takmn buz pistinde bulutuu turnuvada, Türkiyeden de stanbul BBSK A ve B Takmlar ile birlikte 10 takm mücadele etti. Turnuvada ampiyonluu Ukrayna temsilcisi Krivbass elde etti. Rusya ekibi Petersburgun ikinci olurken, Ukrayna takm Kryzhynka ise 3üncü oldu. Turnuvaya katlan bütün sporculara madalya verildi.

FARKLI KÜLTÜRLERDEN çOCUKLAR BR ARAYA GELD

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram etkinlikleri kapsamnda yaplan organizasyon ile farkl kültürlerden çocuklarn bir arada ho vakit geçirmeleri ve 23 Nisan birlikte kutlamalar saland. Turnuva boyunca 400ün üzerinde minik sporcunun mücadele ettii her karlama büyük bir heyecanla takip edildi. Tribünden karlamalar takip eden 7 ülkeden gelen birçok aile, tezahüratlar yaparak sporculara destek verdi.

ALBAYRAK: çOCUKLARIMIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEZ

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Bakan Halit Albayrak yapt açklamada, Heyecanlyz. Geleceimizi oluturan miniklerin turnuvas, inallah bizi bu sporun daha baarl daha iyi yerlere getirecek diye inanyorum. Gelecein büyükleri u an sahada ve atmosfer çok güzel. Anneler, babalar, çocuklar heyecanl. Bunun devamnda da Ankarada 19 Maysta turnuvamz olacak. Onun da cokulu bir turnuva olmasn bekliyoruz. nallah geleceimizi ekillendirecek olan çocuklarmzla büyümeye devam edeceiz diye konutu.

TÜRKYENN DE BR HOKEY ÜLKES OLDUUNU GÖSTERM OLUYORUZ

Hokeyin daha gelimi olduu ülkelerden geliyor misafirlerimiz diyen Albayrak, Haliyle durumlar ülkemize gör çok daha iyi. Bu anlamda kulüplerimizi daha iyi sporcularla bir araya getirmek, tecrübelenmelerini salyor. Bu tecrübeler onlara fayda salayacak. Artk Türkiyenin de bir hokey ülkesi, turnuva yaplabilir bir ülke olduunu göstermi oluyoruz ifadelerini kulland.

DENZTOKER: ULUSLARARASI BR FESTVAL HAVASINDA OLUYOR

stanbul Büyükehir Belediyesi Spor Kulübü Bakan Celalettin Deniztoker ise, Uluslararas bir festival havasnda oluyor. Sporcularn, küçük çocuklarn, spor enerjisini, heyecanlarn burada sergilemekteler dedi.

Ana Sayfaya Git