A Milli Futbol Takımı Vincenzo Montella'ya emanet

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberler 27.09.2023 - 14:35 Son Güncelleme : 27.09.2023 - 14:38

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Rivadaki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFFnin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop ve İtalyan teknik adam Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen hafta Alman teknik adam Stefan Kuntzla iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrıldığını belirterek, Kuntza teşekkür etti.

Vincenzo Montella ile yapılan anlaşmayı daha önce duyurduklarını vurgulayan ve İtalyan teknik adama Hoş geldin diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Montellanın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Genç, disiplinli ve parlak bir geleceği olan futbol adamı. Biliyorsunuz ülkemizde de Adana Demirsporun teknik direktörü olarak başarıyla görev yaptı. Hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Şimdi aynı istikrarını A Milli Takımımız için göstermesini bekliyoruz. A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevi son derece saygın, anlamlı ve önemli bir görev. Bugüne kadar milli takımlarımıza emek vermiş tüm teknik adamları da saygıyla anıyorum. Hayatta olmayanlara da Allahtan rahmet diliyorum.

A Milli Futbol Takımının Avrupanın en genç milli takımı olduğunu ve öncelikle Almanyada düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonasına katılmayı hedeflediklerini dile getiren Büyükekşi, Ama hedefimiz bununla sınırlı değil. Önümüzde üç önemli maçımız var. Bu üç maçtan gerekli puanları alıp milli takımımızın, Avrupada en çok Türkün yaşadığı Almanyada olmasını istiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın milli takımımıza nasıl hasretle sahip çıktığını biliyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonasında yer alacak milli takımımızın Avrupanın her yerinden ve ülkemizden Türk vatandaşlarımızın nasıl bir destekle sahada olacağını da biliyoruz. İnşallah hep birlikte gerçekleştirmek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. açıklamasını yaptı.

Büyükekşi, Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşmaya imza atıldığının altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Montellanın liderliğinde milli takımımızın ülkemize büyük sevinçler yaşatması dileğiyle yeni teknik direktörümüze tekrar başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldin, sefalar getirdin hocam.

ALTINTOP: HEDEFİMİZ ALMANYADAKİ AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILMAK

Mehmet Büyükekşinin ardından söz alan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, hedeflere ulaşmak için bazı kararların alındığını ifade etti.

Alınan karar doğrultusunda yönetim kuruluyla istişare yaptıklarını ve bunun sonucunda Vincenzo Montellayla anlaştıklarını söyleyen Altıntop, şunları kaydetti:

Hedefimiz Almanyadaki Avrupa Şampiyonasına katılmak ve oradaki kıymetli Türk vatandaşlarımızla birlikte olmak. Futbolcu olarak 2006da oraya gidememek bizde hayal kırıklığı oluşturmuştu. 2024te bunu telafi edeceğimize inanıyoruz. Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.

Ana Sayfaya Git