"Acil 105 milyon liraya ihtiyacımız var"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, yıllık olağan mali genel kurulda idari yönden ibra edilmemelerini yargıya taşımaları konusunda, "Hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz bir karar dolayısıyla hakkımızı arıyoruz." dedi.

Haberler 11.04.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sar-krmzl kulübün Türk Telekom Stad Özhan Canaydn Konferans Salonunda gerçekletirilen nisan ay olaan divan kurulu toplantsnda Günay, eski ikinci bakan Hamdi Yasamann eletirileri üzerine söz ald.

Galatasarayda daha önce Adnan Polat yönetiminin de ibra edilmediini hatrlatan Günay, unlar kaydetti:

O sürecin sonunda Yargtay, Spor kulüplerinin her türlü ilem ve faaliyetlerinde önemli olan parann hesabnn verilmesi olup, mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur izafe edilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadr. eklinde bir karar verdi. Yani asl olan ibra mali ibradr, idari ibra hukuki bir müessese deildir. imdi hukukçu Hamdi Yasaman Beyefendi Bu karar yanl. diyor. Anayasaya göre bu karar herkesi balar. Geçen divanda Sayn Bakanmz, dari ibra Yargtaya göre hukuki bir yöntem deildir, eer yönetime güvenmiyorsanz mali yönden ibra etmeyin. demitir. Burada bir tehdit yok.

Yusuf Günay, Galatasaray Sportif Anin halka açk bir irket olduunu ve bu konuda spekülasyonlara neden olabilecek açklamalar yaplmamas gerektiini anlatarak, Bir hukukçu (Yasaman), Bilançoda deiiklik yaparak kar açkladlar. diyor. Yarn suç duyurusunda bulunacam. Böyle bir ey olamaz. Bir hukukçu bunu söyleyemez. Galatasaray yönetiminde daha önce görev alm bir insan, bunu nasl söyleyebilir? Galatasaray Kulübü Bakann, Aziz Yldrma benzeten bir insan bunu söyleyebilir. Basndaki açklamalarna bakn, orada Aziz Yldrmgibi hareket ediyor. demedi mi? deerlendirmesinde bulundu.

Günay, mali genel kurulda idari olarak ibra edilmemelerine mahkeme tarafndan tedbir konulmasyla ilgili, Biz hukuka aykr olduunu düündüümüz bir karar dolaysyla hakkmz aryoruz. Bu da çok normal bir ey. eklinde görü belirtti.

Kançal: Son 10 yln rekorunu krdk

Sar-krmzl kulübün bakan yardmcs Kaan Kançal da mali durumla ilgili eletirilere cevap verdi.

Detayl bir sunum yapan Kançal, Galatasaray Sportif Anin 9 ayda (1 Haziran 2018-28 ubat 2019) 81 milyon lira kar açkladn anlatarak, Gelir açklamada son 10 yln rekorunu krdk. Bu sevinci birlikte yaayalm. 10 yl önce 100 milyon zarardan 80 milyon kara geçmiiz. Bu tabloda bir eye daha seviniyorum. Son 10 ylda faaliyet kar yaptk. Bu tablo bizim açmzdan çok kymetli. ifadelerini kulland.

Yönetim olarak genel kurulda ibra edilmemeyi asla beklemediklerinin altn çizen Kançal, braszlk asla gündemimizde yoktu. O dönemde yönetimimiz ihtiyaç duyulan 75 milyon liralk paray bulmak için çabalad. Ben, bakanmz ve yönetim kurulumuz, Galatasarayn yüce menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacaz. diye konutu.

Kaan Kançal, kulübün önemli sorunlarn çözmek için çaltklarn anlatarak, Acil 105 milyon liraya ihtiyacmz var, kasamzda ise 5 milyon liramz bulunuyor. Mutfamzdaki yangnla urayoruz, onu söndürmeye çalyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Cengiz konumad

Galatasaray Kulübü Bakan Mustafa Cengiz, hazr bulunduu toplantda konuma yapmad.

Yaklak 5 saat süren toplantda 16 üye söz alarak görülerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git