Adana Demirspor'da yeni başkan Murat Sancak

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’nda işadamı Murat Sancak, başkan seçildi. Kulübün parasını kimseye yedirmeyeceğini söyleyen Sancak, kulübe verdiği her parayı da temlik değil, bağış olarak vereceğini kaydetti.

Haberler 05.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Demirsporun Olaanüstü Genel Kurulu, Adana Büyükehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, Cahit Snmaz bakanlndaki divan kurulu ile gündem maddelerinin oylanmasyla balad. Kulübe bakan aday olabilmek için 100 bin lira ba yaplmas teklifi oy çokluuyla kabul edilerek tüzüe ilendi. Daha sonra söz alan mevcut bakan Kazm Bozan, kulübe emei geçenlere teekkür etti. Murat Sancakn rakibi Kazm Bozan, Sancakn listesine destek olarak adaylktan çekildi. Murat Sancakn listesi de kongre üyelerinin oylaryla kabul edildi.

Taraftarlarn youn tezahüratlaryla kürsüye çkan Murat Sancak, kulübün 37 milyon lira borcunun olduunu ve kolay kolay kimsenin bakan aday olmay kabul etmeyeceini belirterek, Adanann ileri gelen siyasetçileri ve iadamlar olsun, hepsi aday olmam istediler. Adana Demirspor maalesef sahipsiz kalm. Size u sözü veriyorum ama. Benim yönetimimde kulübün parasn hiçbir Allahn kuluna yedirmeyeceime söz veriyorum. ahsm olarak elimden gelen her türlü destei vereceim. Geçmi yönetimler para koyar sonra temlik koyarak alacaklarn almaya çalyor. Bu doru bir yaklam deildir. Koyduum her kuruu ba olarak koyacam. Bundan sonra bu bayra tamak isteyen herkese de destek olacam. Buraya kendi parasndan para koyacak, almayacak ve Adanann iadamlarna sesleniyorum. Sizler Adana sayesinde zenginletiniz. Bu kulübe lütfen sahip çknz. Bu kulübü bir irket yönetir gibi yöneteceim dedi.

Sancak, kulübü hemen üst lige tamay garanti etmediini fakat süper ligde olmayan bir takma da bakanlk etmek istemediini sözlerine ekledi. Sancakn ardndan söz alan CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer de Sancaka baarlar diledi. Sancak, kongre salonundan çkarken de taraftarlarn youn tezahüratlar ve meale gösterileriyle otomobiline binerek alandan ayrld.

Murat Sancakn bakanlndaki yönetim kurulu listesi u isimlerden oluuyor: erif Güler, Süleyman Bilici, Remzi Kar, Sava çokduygulu, Levent Özveren, Tarkan Kulak, mam Gazali Hrada, entürk çalk, smail Tanrverdi, Tekin Taylanc.

Ana Sayfaya Git