Adem Kılıçcı ve Birsen Bekgöz'den Çocuk Atletizmi Şenliği'ne destek

Diyarbakır’da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen, 2 binin üzerinde çocuğun yer aldığı ‘Çocuk Atletizmi Şenliği’ne milli sporcular Adem Kılıçcı ile Birsen Bekgöz de katıldı. İki sporcu bu tür etkinliklerin devamını dilediklerini belirterek, şenliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Haberler 13.11.2019 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

enlikte çocuklardan büyük ilgi gören milli boksör Adem Klçc ve milli atlet Birsen Bekgöz, Demirören Haber Ajansna özel açklamalarda bulundu. Televizyonda yaynlanan bir yarmada adlarn geni kitlelere duyuran ve çocuklarn spora tevik edilmesine büyük önem veren iki sporcudan Adem Klçc, çocuk Atletizmi enliine katld için çok mutlu olduunu söyledi. Adem Klçc, öyle konutu:

Gerçekten buradaki halkn bu tarz etkinliklere çok ihtiyac var. Ayrca sporun da bu tarz etkinliklerle birlikte tevik edilmesi lazm. Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih çintimara beni davet ettiin için çok teekkür ederim. çok güzel bir proje yapmlar. Burada ilgi çok güzeldi. Diyarbakr halk bize kar çok scakkanlyd. nallah bunun devam da gelir çünkü bizim amacmz burada sadece sporu tevik etmek, insanlar spora yönlendirmek. Bu tarz etkinlikleri bir ekilde insanlarn hayatna sokmak. Onunla birlikte ülkemize yurt dnda, olimpiyatlarda, dünya ampiyonalarnda madalya kazandracak sporcular yetitirmeye bir ekilde vesile olacaksak eer, bu bizim için en büyük mutluluktur zaten.

ÖNEML OLAN TÜRK SPORUNA BR FERT KAZANDIRMAK

Boks ya da baka bir brann fark etmediini, önemli olann Türk sporuna hizmet etmek olduunu vurgulayan Adem Klçç, Ben üzerime düen görevi yaptm burada elimden geldiince. Farkndaysanz biraz sesim de ksld çocuklarla birlikte heyecan beraber yaadk, beraber oynadk, beraber çlk attk. Bizim için de güzel bir etkinlik oldu. çocukluumuza geri döndük her eyden önce. unun altn çizmek istiyorum; gerçekten de Dou ve Güneydou, bir kez daha görmü oldum, bu tarz etkinliklere ne kadar aç olduunu. çünkü burada çok yetenekli insanlar var, çok yetenekli çocuklar var, o çocuklar bir ekilde ailelerini de ikna edip, spora tevik etme adna hiçbir organizasyon yaplmyordu neredeyse. Bu bir balangç oldu, inallah devam eder. Ben 20 yl spor yaptm, branm boks. Benim için boks da olsa boksta da yer alrm, atletizm olsa atletizmde de yer alrm. Önemli olan halkmza sportif anlamda bir ekilde hizmet etmek, deil mi. lla boksör yetitirecek birilerine yardmc olmama gerek yok. Önemli olan Türk sporuna bir sporcu, bir fert kazandrabilecek organizasyonlarda yer almak. Tabii ki bakanmz da davet ederse seve seve gelip elimden gelen yardm yaparm ifadelerini kulland.

BRSEN BEKGÖZ: çOCUKLARIN OLMASI GEREKEN YER SPOR YER

Diyarbakrda çocuklar için hayata geçirilen atletizm projesine katlmaktan dolay çok mutlu olduunu belirten Birsen Bekgöz de unlar kaydetti:

çok mutluyum, buras bizim evimiz, yuvamz atletizm sahas. Bizim için gerçekten çok önemli. Ben atletizmi u ekilde çok seviyorum; atletizm bütün spor branlarnn ana brandr. Her çocuun yapmas gereken ilk branlardan biridir. O yüzden de bu etkinlik bizim için çok önemli. çocuklara, atletizme esin kayna olmak amaçl çok güzel bir etkinlik. Gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu. Türkiye Atletizm Federasyonuna da çok teekkür ediyorum. Daha çok atletler, daha iyi sporcular, daha salkl bireyler olarak bize bu çocuklar ileride geri dönecek. çocuklarn olmas gereken yer de oyun yeridir. çocuklarn olmas gereken yer spor yeridir. Buras onlar için doru bir adres. En önemlisi de kötü alkanlklar önlemek için sporun, atletizmin yeri çok büyük. Bu yüzden de herkesi buradan spora davet ediyorum. Yetenei olsun olmasn birçok kiiyi atletizme davet ediyorum. Basamak olarak ileride çok güzel dönecek. Bu projeden çok keyif aldm çünkü onlar gördükçe inanlmaz bir enerji geldi. leride de bu organizasyona hep birlikte yine arkadalarmzla beraber katlmay, destek vermeyi düünüyoruz. çocuklar için de çok güzel bir sinerji oldu. Bundan sonra hep beraberiz.

Ana Sayfaya Git