Ahmet Ağaoğlu: "Transferde ihtiyacımız olan bölge defans"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, transfer çalışmalarının yoğun olarak devam ettiğini, ihtiyaçlarının ise defans bölgesinde olduğunu söyledi.

Haberler 25.06.2018 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet Aaolu, transfer çalmalar, kulübün mali durumu ve gelecee yönelik planlamalaryla ilgili Demirören Haber Ajansna (DHA) açklamalarda bulundu. Göreve baladklarndan bugüne 120 milyon TL civarnda ödeme gerçekletirdiklerini anlatan Aaolu, Birikmi ödemeler, FIFAdaki transfere engel dosyalar, ihtar çeken oyuncularn ihtara karlk alacaklar, yurtdndaki baz kulüplere olan bonservis ücretleri ve bunlarn neticesinde 120 milyon TL civarnda bir borç ödemesi gerçekletirdik. Bankalarla kulübün kredi borcunu yeniden yaplandrmaya gidiyoruz. Bugün yarn onu da imzalayacaz. Uzun bir çalma oldu. Yeni bir nakit ak sunduk. Onlarda olumlu karladlar. Onun üzerinden yürüyoruz. Altyapda yeniden bir organizasyona gidildi. Bizim zaten temel prensibimiz ileriye dönük olarak. Trabzonsporun hem gelir kayna hem de oyuncu kayna. A takmn ihtiyacn belirli bir ölçüde karlayacak. Oyuncu kayna olarak bizim yerimiz altyap. Ünal hoca ve yardmclar göreve geldiklerinden beri youn olarak çalyorlar dedi.

UEFA LE ALAKALI HçBR SIKINTIMIZ KALMADI

Finansal Mali Fair Play kriterleri kapsamnda UEFAya ileriye dönük bir tablo sunduklarn belirten Aaolu, 4 büyük kulüp içerisinde bildiim kadaryla UEFAdan herhangi bir ceza almadan düürdüünüz maliyet kadar transfer yapma hakknz var. Belki de UEFAnn mali kriterlerine taklmayan tek kulüp biziz. UEFAya sunduumuz ileriye dönük finansal tablo olumlu karland. UEFA ile alakal hiçbir skntmz kalmad diye konutu.

ÜNAL HOCA ÜCRET KONUMADI BLE

Bakan Aaolu, göreve balayan teknik direktör Ünal Karamann görüme aamasnda ücret konumadn da ifade ederek unlar söyledi:

Ünal hoca ile görüürken hiçbir ücret talep etmedi. Bakanm ben bu kulübün bir parçasym. Mali durumu da biliyorum. Takm birlikte ayaa kaldracaz dedi. Bu ar yükün altna giren neferlerden birisi. Hiçbir beklentisi olmadan, ücret talep etmeden sizinle birlikte bu iin parçasym dedi ve göreve balad. Camiamzn sabrsz olmasnn hakl nedenleri de var. ampiyon olacaz diyerek UEFAya bile gidemezseniz camialarda sabr kalmaz. Salkl bir politika izlerseniz, camia bunun da n görürse gerekli krediyi alacamza inanyorum.

HçBR TÜZÜK MÜKEMMEL DELDR

Bakan Aaolu, tüzük tadilatyla ilgili olarak ise, nsanlar görsün, görülerini ifade etsinler diye taslak tüzük resmi siteden de yaynland. Hiçbir tüzük mükemmel deildir. Ancak bu insanlar bireyi unutmasnlar; u anda Trabzonsporun bakan pozisyonunda olan Ahmet Aaolu, 2003 ylnda tüzük kurban olan bakan aday olarak seçime gitti. Seçimde en fazla oyu almama ramen tüzükte bakan yönetim seçer maddesine takldm için o süreçte kulüp bakan olamamtm. Tüzük her zaman tartld. Bunun ciddi bir reforma ihtiyac vard. Mali sorumluluklar konusunda büyük boluklar bulunuyordu. Tabiki tartlr. uanda kesinlemi bir ey yok sadece taslak. Genel Kurul onayndan sonra kesinleir. Her madde de orada görüülecek ifadelerinde bulundu.

TRANSFERDE HTYACIMIZ OLAN BÖLGE DEFANS

Transfer çalmalaryla ilgili de bilgi veren bakan Ahmet Aaolu, Elinizdeki kadronun maliyetine bakacaksnz. Kasaya giren paraya bakacaksnz. Bugün elimizdeki oyuncularn maliyeti kasamza giren parann 1.5 kat. Bu durumda onu, bunu alalm yok böyle bir ey. Taraftarn beklentilerini saygyla karlyorum. Hepimizin beklentisi bu ama geldiimiz noktada artk ne Ahmet Aaolu ne de bakasnn böyle bir lüksü yok. Bu politika devam ederse kulüp felaketin içerisine gider. Bu vaziyette 1 sene bile yayamaz. Sabretsinler. Bu takm her zaman yarn içerisinde olacaktr. Ben gelirken ampiyonluk sözü de vermedim. Kulübün toparlanmaya ihtiyac var. Toparlanrken tabiki yarn içerisinde olacaz. Biraz akll ve bilinçli politika izlerseniz, yarn içerisinde olmak için 4 liraya yaptnz ii 1 liraya da yapabilirsiniz. Bizim transfer politikamz allmlarn dnda. Kamuoyunda yürütülen alg operasyonlarnn da farkndayz. Trabzonspor Kulübünün transferini teknik komitenin ihtiyaçlar ve talepleri dorultusunda ekonomisi de yönetimde görüüldükten sonra gerçekleir. Youn olarak transfer çalmalarmz devam ediyor. htiyacmz olan bölge defans. Bu da bugün yarn netleir diyerek açklamalarn tamamlad.

Ana Sayfaya Git