Akgün'e çiçekli karşılama

Akgün: "Madalyayı ufak bir farkla kaçırdık. Çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz. İnşallah 2024'te Paris'te madalya ile buluşacağız"

Haberler 06.08.2021 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarnda atclkta 10 metre haval tüfek kategorisinde 4. olan milli sporcu Ömer Akgün, memleketi Diyarbakrda çiçeklerle karland.

Diyarbakra dönen Akgünü havalimannda, ellerinde Türk bayraklaryla bekleyen ve Türkiye seninle gurur duyuyor tezahüratlaryla sporcular ve vatandalar karlad.

Gazetecilere açklama yapan Akgün, sevincini anlatmaya kelimelerin yetmediini söyledi.

Hem sevindiini hem de üzgün olduunu dile getiren Akgün, Olimpiyatlara katlarak tarihte bir ilki gerçekletirdik. Ama madalyay da ufak bir farkla kaçrdk. Ksmet deilmi. çalmalara ara vermeden devam edeceiz. nallah 2024te Pariste madalya ile buluacaz. dedi.

Genç sporculara seslenen Akgün, Baarl olmak için geceyi gündüze katmak gerekiyor. ifadesini kulland.

Türkiyede ilk olmak güzel bir duygu. Keke bunu madalya ile süsleseydik. Rakiplerimiz genç ve güçlü. diyen Akgün, çalmalar sürdüreceklerini belirtti.

Milli takm antrenörü Abdurrahman Akgün de kendilerini karlayanlara teekkür etti.

Milli sporcunun yaklak 8 yldr olimpiyatlara hazrlandn ifade eden Akgün, 2016 olimpiyatlarn yarm puanla kaçrdklarn aktard.

Antrenör Akgün, milli sporcunun Türkiyede katld müsabakalarda 104 madalyasnn olduunu, 19 Türkiye rakorunun bulunduunu ve milli takmda ülkeyi 54 kez temsil ettiini belirterek, Olimpiyat oyunlarna çok sk bir ekilde hazrlandk. Haftada yaklak 6 gün, günde 7 saatlik bir antrenman süreci vard. diye konutu.

Milli sporcunun atclkta 10 metre haval tüfek kategorisinde elde ettii baarya deinen Akgün, Cumhuriyet tarihinde ilk defa haval tüfek brannda olimpiyatlara kota aldk. Yine tarihte ilk defa atclk brannda finallere kaldk. Bu bir ilkti. Finallerde Ömer 0,7 puanla madalyay kaçrd. Hem kota alarak hem de finale kalarak bir ilki gerçekletirdi. nallah madalya da 2024 olimpiyatlarnda gelecek. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git