Akhisar zaferi

Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Haberler 11.05.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçenin Akhisarspor kabusu kupada da devam etti ve sar lacivertliler ligde 2 kez kaybettii rakibine kupada da boyun edi. Akhisarspor rakibi karsnda elde ettii tarihi galibiyetle ilk kez finale çkt Ziraat Türkiye Kupasnn sahibi olurken Avrupa Kupalarna katlma hakk da elde etti.

Kupay getiren golleri, 32de Miguel Lopes, 69da Sissoko ve 81. dakikada Barbosa kaydetti. Fenerbahçenin golleri ise 56. dakikada Fernandao ve 86. dakikada Joseften geldi.

OKAN BURUK 7. KEZ!

Kupa tarihinde finale çkan 22. ekip olan yeil-siyahllar, müsabaka sonunda mutlu sona ulaan 15. takm oldu! Okan Buruk, oyuncu olarak 6 kez kazand kupay, teknik direktör olarak da kazand.

DYARBAKIR- Ziraat Türkiye Kupas finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçeyi 3-2 malup ederek kupann sahibi oldu. Fenerbahçenin Akhisarspor kabusu kupada da devam etti ve sar lacivertliler ligde 2 kez kaybettii rakibine kupada da boyun edi. Akhisarspor rakibi karsnda elde ettii tarihi galibiyetle ilk kez finale çkt Ziraat Türkiye Kupasnn sahibi olurken Avrupa Kupalarna katlma hakk da elde etti.

Diyarbakr Stadyumunda 5 gole sahne olan nefes kesen mücadelede Teleset Mobilya Akhisarspora kupay getiren golleri, 32de Miguel Lopes, 69da Sissoko ve 81. dakikada Barbosa kaydetti. Fenerbahçenin golleri ise 56. dakikada Fernandao ve 86. dakikada Joseften geldi.

OKAN BURUK 7. KEZ!

Kupa tarihinde finale çkan 22. ekip olan yeil-siyahllar, müsabaka sonunda mutlu sona ulaan 15. takm oldu! Okan Buruk, oyuncu olarak 6 kez kazand kupay, teknik direktör olarak da kazand.

FENERBAHçEDE KADRO DEMED

Fenerbahçede teknik direktör Aykut Kocaman, final maç öncesinde kadroda herhangi bir deiiklie gitmedi. Tecrübeli teknik adam lig maçlarnda sahaya çkard ilk 11yi Diyarbakrda da sahaya sürdü. Kalede Volkan Demirele görev veren tecrübeli teknik adam, defans dörtlüsünü ener, Neustadter, Skrtel, Hasan Aliden oluturdu. Orta ikilide her zaman olduu gibi Mehmet Topal ve Josef de Souzay oynatan Kocamann hücum hatt ise Alper, Giuliano, Aatif ve Soldadodan olutu. Sakatl sebebiyle son iki karlamada görev yapamayan Dirar idmanlara çkmasna ramen arlar tam olarak geçmedii için Kocaman tarafndan maç kadrosuna alnmad. Maç kadrosunda kendine yer bulamayan bir dier isim ise Mehmet Ekici oldu.

TELESET MOBLYA AKHSARSPORDA 3 DEKLK

Tarihinde ilk kez final oynayan Teleset Mobilya Akhisarsporda teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray maçndaki kadroda 3 deiiklie gitti.

Galatasaray maçnda oynayan Dany, Kadir ve sar kart cezals olan Seleznyovun yerine Caner, Ömer ve Aykut final maçnn kadrosuna dahil olan isimler oldu. Okan Buruk, Galatasaray maçnda olduu gibi kalede Fatihe forma verirken, defans dörtlüsünü Lopes, Caner, Mustafa Yumlu ve Ömerden oluturdu. Orta sahada Sissoko ve Aykut ilk 11de forma ans bulurken hücum bölgesinde ise Onur, Soner, Barbosa ve Mudat final kadrosunda yer alan futbolcular oldu.

YEN DYARBAKIR STADININ AçILI MAçI

Ziraat Türkiye Kupas finali ayn zamanda Yeni Diyarbakr Stadnn da açl karlamas da oldu. 33 Bin kapasiteye sahip olan ve yapmna 2015 ylnda balanan stat FFA ve UEFA standartlarna göre hazrland. Yeni Diyarbakr Stad 660 kii ile Türkiyedeki en geni basn tribününe de sahip. Kupa finalinde Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrlan tribünlerin büyük ksmn doldururken Akhisarspor tribünlerinde büyük boluklar gözlendi.

FENERBAHçE 17NC KEZ, TELESET MOBLYA AKHSAR LK KEZ FNALDE

Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor maç ile Türkiye Kupasnda 17nci finaline çkt. Geçmi yllarda 16 kez final oynayan sar lacivertliler 6 kez kupay müzesine götürürken, çkt 10 finali ise kaybetti. Fenerbahçe, Türkiye Kupasn en son 2012-2013 sezonunda müzesine götürmütü.

Fenerbahçenin 17nci finaline karn Akhisarspor tarihinde ilk kez final oynuyor. Ege temsilcisi yar finalde Galatasaraya kendi sahasndaki ilk maçta 2-1 yenilmesine ramen deplasmanda ald 2-0lk galibiyetle adn finale yazdrmt.

DYARBAKIRDA ÜST DÜZEY GÜVENLK

Türkiye Kupas finalinde alnan üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gün boyu ehrin her noktasnda önlem alan emniyet güçleri maça ait önlemleri stadn 1 km gerisinden balatt. Stada ulaan tüm yollar yaklak 1 km öncesinden bariyerlerle kapatld ve taraftarlar çift aramadan sonra tribünlere alnd. Stat içinde de geni güvenlik önlemleri vard. Saha ile tribün aras tamamen bariyerler ile kapatlarak güvenlik bölgesi oluturuldu ve bu bölgede polis ile özel güvenlik görev yapt. Stat etrafnda ve içinde görev yapan polis says 10 bin iken 1500 özel güvenlik personeli de emniyete yardmc oldu.

Ana Sayfaya Git