Akhisarspor'da tarihi gün

ZİRAAT Türkiye Kupası'nda bugün Fenerbahçe'yle tarihinde ilk kez final oynayacak Teleset Mobilya Akhisarspor'da büyük heyecan yaşanıyor.

Haberler 10.05.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Stadnda bugün saat 20.30da balayacak final maçnda ilçede hayat adeta duracak. Kupada üst üste 2 yl çeyrek final oynadktan sonra bu sezon 24Erzincanspor, Ankara Demirspor, Boluspor ve Kayserisporu geçip yar finalde Spor Toto Süper Ligde ampiyonlua koan Galatasaray ilk maçta evindeki 2-1 yenilgiye ramen deplasmanda 2-0 yenerek eleyen Akigo, kupaya uzanrsa yine ilkleri yaayacak.

Bu yl ligde oynanan iki maçta da malup ettii Fenerbahçeyi yenerse tarihinde ilk kez kupay havaya kaldracak Akhisarspor, yeni sezonda yine ilk kez UEFA Avrupa Ligine katlacak. Kupann ampiyonu, Avrupada direkt gruplarda mücadele edecek. Yeil-siyahllar, hem kupa ödülünden hem de UEFA Avrupa Ligi gelirlerinden kasasn dolduracak. Tarihte 56. kez düzenlenen Türkiye Kupasn daha önce 14 farkl takm müzesine götürdü. Egeden 32 yl sonra finale çkan ilk takm olan Akhisar, ampiyon olursa kupay 38 yl sonra ilk kez bölgeye getirecek. Egeden en son Altay, 1980 ylnda kupay kazand.

EN GOLCÜ SM YOK

AKHSARSPORun Türkiye Kupasndaki en golcü ismi olan Seleznyov, final maçnda forma giyemeyecek. Kupada bu sezon 4 gol atan, devre arasnda transfer olduu Akhisar Galatasarayla oynanan yar final rövan maçnda kaydettii 2 golle finale tayan Ukraynal futbolcu, sar kart cezals durumunda. Akigoda ligdeki son Galatasaray maçnda yedek kulübesinde krmz kart gören kaleci Lukac ve sakatlklar süren Eray ile Serginho da yok. Henrique ise iyileti. Akhisarspor taraftarlar, biletler konusunda kendilerine çifte standart uyguland gerekçesiyle finale gitmeme karar almt. Yönetim, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odas, Akhisar Ticaret Borsasnn desteiyle isteyen taraftarlarn Diyarbakra ulamn salayacak.

Ana Sayfaya Git