Akseki Dağ Koşusu yapıldı

Antalya'nın Akseki ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Aroma Akseki Dağ Koşusu yapıldı.

Haberler 10.06.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Aroma A i birliiyle düzenlenen Aroma Akseki Da Kousunun startn Cumhuriyet Meydannda Akseki Kaymakam Muhammed Emin Nasr verdi. 42 ilden 324 sporcunun mücadele ettii organizasyonda genç kzlar ve genç erkeklerde 5 bin 200 metre, büyük kadnlar ve büyük erkeklerde ise 10 bin 400 metre koular gerçekleti.

Kaymakam Muhammed Emin Nasr, da koular için corafi ve doal yapsyla Aksekinin önemli bir merkez olduunu söyledi.

Avrupa Atletizm Birlii Da Koular Komisyonu Üyesi Hasan Babaç da ilk dört dereceye giren sporcularn 1 Temmuzda Makedonyann Üsküp kentinde düzenlenecek Avrupa Da Kousu ampiyonasnda Türkiyeyi temsil edeceini aktard. Bu yl yarmaya bir önceki yla göre daha fazla yarmac katldn vurgulayan Babaç, Bu yl 42 ilden 324 sporcu bu yarmaya itirak etti. Ayrca bu yl kulüpleraras Da Koular Ligi 2nci kademesi koularn da gerçekletirdik. Bugün yaplan koularda elde edilen dereceler bize Avrupa ampiyonasnda derece yapacamz gösterdi dedi.

Aroma A Yönetim Kurulu Bakan Ali Metin Duruk da yllarca voleybol liglerine yaptklar sponsorluun yannda Akseki Da Kousuna da destek verdiklerini belirtti. Aksekide yaplan da kousunun Türk milli takmn oluturduunu da söyleyen Duruk, da koularna olan desteklerinin süreceini aktard.

Büyük erkekler kategorisinde Kayseri bölgesinden katlan ve birinci olan Kemal Yldrm, geçen ay Srbistanda yaplan Balkan ampiyonasnda Balkan ikincisi olduunu anlatt. Yldrm, Daha sonra bu yarmaya katldm. Bu yarmada birinci oldum. Güzel bir derece elde ettim. 1 Temmuz tarihinde Makedonyann Üsküp kentinde yaplacak Avrupa ampiyonasnda bayramz dalgalandracam diye konutu.

Müsabakalarda genç kadnlarda Gülsüm Tunç (Ar) birinci, Eylem Gür (Van) ikinci, Ebru Uzun (Artvin) üçüncü, Esra Oysal (Siirt) dördüncü; genç erkeklerde Yusuf Matur (Ar) birinci, Hüseyin Can (anlurfa) ikinci, Orhan Öztürk (Gümühane) üçüncü, Ahmet Alkanolu (Mardin) dördüncü; büyük kadnlarda Bahar Atalay (Diyarbakr) birinci, Burcu Subatan (Kayseri) ikinci, Ümmü Kiraz (Erzurum) üçüncü, Dilan Atak (Mardin) dördüncü; büyük erkeklerde Kemal Yldrm (Kayseri) birinci, Ramazan Karagöz (Ar) ikinci, Muhammet Can Ayürek (Van) üçüncü, Ferhat Bozkurt (Erzurum) dördüncü oldu.

Kulüpleraras Da Koular Ligi 2nci kademesinde ise genç kadnlar da stanbul- Üsküdar Belediye Spor Kulübü birinci, Batman Persolspor Kulübü ikinci, Denizli Yeilköy Spor Kulübü üçüncü, Malatya GHSM Spor Kulübü dördüncü; genç erkeklerde Mardin Büyükehir Belediye Spor Kulübü birinci, Batman Persolspor Kulübü

kinci, Bitlis Gençlik ve Spor l Müdürlüü Amatör Spor Kulübü üçüncü, Denizli Yeilköy Spor Kulübü dördüncü; büyük kadnlarda Mardin Atletizm Spor Kulübü birinci, rnak Nuh Spor Kulübü ikinci; büyük erkeklerde Trabzonspor birinci, Mardin Büyükehir Belediye Spor Kulübü ikinci, Trabzon Karyakaspor üçüncü, rnak Nuh Spor Kulübü dördüncülüü elde etti.

Ana Sayfaya Git