Alexander Sörloth, İngilizleri pişman etti

Türkiye'de Trabzonspor'a kiralanmasıyla gol kralı olan Alexander Sörloth, gösterdiği müthiş performansla Crystal Palace yetkililerini pişman etti.

Haberler 27.07.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sezon banda ngilterenin Crystal Palace ekibinden satn alma opsiyonuyla iki sezonluuna 750 bin Euroya kiralanan Norveçli futbolcu Alexander Sörloth, ligde 34 maçta 24 gol atarak sezonu gol kral olarak tamamlad. Norveçli oyuncunun en yakn takipçisi Aytemiz Alanyasporun golcü oyuncusu Papiss Cisse 22 golde kald. ngiliz takmndan bordo-mavililere geldii dönemde ismi fazla duyulmayan bir futbolcu olmasndan dolay birçok taraftarn transferini eletirdii Sörloth, att gollerle sadece Türkiyede deil Avrupada da önemli ses getirdi. ngiliz kulübü, Karadeniz temsilcisinde önemli bir performans ortaya koyan baarl futbolcunun çkn aknlkla izliyor.

ngilizler piman

Bu sezon Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupas ve UEFA Avrupa Lig olmak üzere toplam 48 resmi maçta 32 gole imza atan Sörloth, sözlemesinin bulunduu Crystal Palace takmndan daha fazla gole imza att. ngiliz ekibi, lig ve kupada oynad 39 maçta 30 gol atabildi. Norveçli golcü, ngiliz takmndan fazla gol atma baars göstererek, Crystal Palace yetkililerine önemli bir mesaj gönderdi.

En iyi kulüp performans Trabzonsporda

Süper Ligde 24 golle gol krall yarn ilk srada tamamlayan Norveçli futbolcusu Alexander Sörloth, sezonu gol kral olarak tamamlamasyla birlikte bordo-mavili takmda bu mutluluu yaayan 5. oyuncu oldu. Karadeniz ekibi ise 8 sezon sonra kadrosundan gol kral çkard. Sörloth Trabzonsporda en iyi kulüp performansn yakalayarak adeta kendini buldu.

Sörloth, ülkesinin Rosenborg takmnda 10 maçn 2sinde 11de sahaya çkt. Söz konusu maçlarda ise 1 gol att. Yine ülkesinin Boda/Glimt takmnda ise 29 maçta 14 gol ve 6 asist yapt. Sonrasnda ise Hollandann Groningen takmna transfer olan baarl oyuncu, burada ise 43 maçn 15inde 11de görev ald ve 6 kez gol sevinci yaad. Daha sonra ise Danimarkann FC Midtjylland takmna transfer olan oyuncu, burada 26 maçta 15 gol, 9 asistlik performans sergiledi.

Crystal Palace dönemi

Danimarkada gösterdii performans dikkat çeken Sörloth, Crystal Palace transfer oldu. Premier Ligde 16 maçta forma giyen oyuncu sfr çekerken, att tek gol ise EFL Kupasnda geldi. ngilterede arad ortam bulamayan ve performans düüklüü yaayan oyuncu Belçikann Gent takmna kiralk olarak gitti. 22 maçn 21inde 11de sahaya çkan oyuncu burada 5 gol atabildi. ngiliz Kulübü, Belçikadan dönen oyuncuyu her yl 750 Bin Euro olarak iki yllna Trabzonspora kiralad.

Crystal Palacedan daha çok gol att

Trabzonsporun yldz oyuncusu Sörloth, Süper Ligde 24, toplamda ise 32 kez rakip fileleri havalandrd. Sörloth bu sezon Crystal Palace kadar gol atma baaras gösterdi. ngiliz ekibi ise toplam 39 maçta ligde 30, kupada ise 1 gol kaydetti. Sörloth 32 golün yan sra 10 kez de asist yapt.

Ana Sayfaya Git