Ali Gaffar Süper Lig’de

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit edildiği gün dünyaya geldiği için Ali Gaffar ismi verilen Diyarbakırlı genç futbolcu Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Geçen sezon gol rekoru kıran Ali Gaffar İçöz, “Amacım en kısa zamanda Süper Lig’de oynayıp hayalimi gerçekleştirmek” dedi.

Haberler 09.09.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1997 ylnda göreve balad Diyarbakrda 3,5 görev yapan ve yapt hizmetler nedeniyle halkn gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001de düzenlenen terör saldrs sonucu 5 korumas ile birlikte ehit edilmiti. Cenazesine kent tarihinde görülmemi ekilde youn bir halk katlm olurken, kendisine olan sevgiden dolay resmi nufüs kaytlarna göre 220 çocua Ali Gaffar ismi verildi. çocuklarna bu ismi veren ailelerden biri de Diyarbakrl çöz ailesi. Okkann ehit edildii 24 Ocak 2001de dünyaya gelen Ali Gaffar çöz, imdi 17 yanda ve Ali Gaffar Okkann çok sevdii futbolla iç içe.

Hayalimi gerçekletirmek istiyorum

Futbola Diyarbekirsporda balayan ve geçen sezon Akademi Liginde Amed Sportif Faaliyetler U17 Genç Takmnda 26 maçta 41 gol atan Ali Gaffar çöz, Süper Lig kulüplerinin gözdesi oldu. Gençlerbirliine transfer olan genç futbolcu, hedefinin en ksa zamanda A takma yükselerek hayalini gerçekletirmek olduunu söyledi. çöz, Bugünlere gelmemde ailemin büyük katks var. Bana her zaman destek oldular. Onlara ve memleketime layk olmak istiyorum. Gençlerbirlii, altyap ve gençlere verdii önem noktasnda örnek bir kulüp. Böyle bir kulübe transfer olduum için çok mutluyum. En ksa zamanda A takma yükselerek hayalimi gerçekletirmek istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git