Ali Koç: "Eski mutlu günlerinize ve övünmeye hazır olun"

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa Ali Koç seçildi.

Haberler 04.06.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülker Stadyumunda yaplan seçimde 38 sandkta kullanlan 20 bin 736 oyun 16 bin 92sini alan Ali Koç sar lacivertli kulübün yeni bakan oldu. Koç, Divan Kurulu Bakan Vefa Küçükün resmi sonuçlar açklamasnn ardndan kürsüye çkarak sar lacivertli kongre üyelerine seslendi.

Seçimli Genel Kurulun tüm camiaya hayrl olmasn dileyen Ali Koç, Nereden balayacam, ne söyleyeceimi hiç bilmiyorum hiç planlamadm. Ben dereyi görmeden paçalar svayan bir insan deilim. Hatta arkadalarla yemee gidelim istedim yer bulamadk. Ama ben size teekkür ederim. Ben sizi tebrik ederim. Tebrik edecek o kadar çok kii, kurum, insan var ki. çocuundan dedesine, anneannesine kadar. Ben sadece bu baarnn vitriniyim. Hep inandm, kim kazanrsa büyük farkla kazanacak dedim. Siz bana ve ekibime öyle eyler yaattnz ki, çok emindik kendimizden ama bir eyi yanl m görüyoruz, biz hiç kongre yapmadk, kongreler farkldr, yanl m görüyoruz dedik. Bu güven, az insana nasip olacak bir ey. Ve tekrar söylüyorum; bu yolda kimseye biat etmedik. Kimseden menfaat beklemedik. Aynaya baktmzda kendimizi sorgulayacamz harekete, ilkikiye girmedik. Bu kadar organik olabilirdi bu kampanya, bu sizin sayenizde oldu. Bana, kongreler bakadr, sokak bakadr dediler. Olur mu öyle ey, kongre taraftardr dedim. Belki de baz kongre üyelerimizi üzmek pahasna dedim ki, herkes yolcu, taraftar hancdr. Ben de bir taraftarm dedim. Bugün, çok duygu yüklüyüm, ne diyeceimi bilemiyorum. Teekkürlere balasam, sahura kadar burada kalrz. Bu sizin eseriniz, sizin baarnz. Siz bana inandnz, ben size inandm. Bir kez sizleri utandracak bir ey yapmamak için ben ve arkadalarm bu yolda saygda, sevgide kusur etmemek için, camiaya layk olabilmek için çok titiz davrandk. Bir ekibimiz vard, küçük bir ekip. Yaadklarmza baktnzda bu kadar insanla m yaptnz dersiniz, ama hayr. Sizlerle yaptk, milyonlarla yaptk. Biz sadece arac olduk sizlere dedi.

BU YOLDA TUZAKLAR DA OLDU

Daha sonra ekibini sahneye davet eden Koç, ki kii ile baladk, biri Burhan Karaçam, Sonuna kadar varm dedi. Ancak onu hiç görmediniz, onun ofisinde toplanyorduk, nasl yaparz diyorduk. Finansal çalmalar yaptk. Bunlar çaltk. Sonra Semih Özsoy. Onunla yönetim kurulundaydk. çok har neir deildik. Ta ki 3 Temmuzu yaayana kadar. Orada farkl bir dostluumuz oldu. Ancak bu süreçte minimum hata yaptysak, onun sayesindedir. Onun zekas, minimum hata yapmamza neden oldu. Bu yolda tuzaklar da oldu, üye bilgileri getirenler de oldu. Aba altndan sopa göstermek için iyilik yapanlar oldu. Hem Burhan abiye, hem de her admmda yanmda olan Semih Özsoya teekkür etmek istiyorum ifadelerini kulland.

MUTLU OLMAYA, GURUR DUYMAYA, ÖVÜNMEYE HAZIR OLUN

Keke bu kutlamalar ampiyonluk kutlamas olsayd diyen Koç, sözlerine öyle devam etti: Sizin ümidiniz, umudunuz olmaktan iftihar ediyorum. çktmz bu dikenli yolda her anlamda bizi sahiplenenler ve bize yolda olanlardan Allah raz olsun. çok eyle mücadele ettik, bilmediiniz o kadar çok ey var ki. Kuyruu dik tutmak sizin sayenizde oldu. Burada keke ampiyonluk kutluyor olsaydk, keke dardan gelen sesler ampiyonluk kutlamasnn sesleri olsayd. Ama inallah o günler de gelecek. nallah hep beraber göreceiz. çok duygu doluyum. Burada en büyük teekkür de aileme. Belki onlar mutfakta deildiler ama benim bangr bangr yola çkmama, dönüü olmayan yola çkmama, her türlü riske, her türlü iftiraya göüs germemde yardmc oldular. Bugün kaybetsen de üzülme, Allah en hayrlsn verir dediler. Allah dorunun yannda oldu. yilik kazanacak dedik, iyilik kazand. Burada hepinize ne kadar teekkür etsem azdr. Siz de milyonlarn vitrisiniz, ben sonucuyum. Hep beraber baardk ama esas yolculuk imdi balyor. çok zor bir yolculua çkyoruz. Hep beraber çkyoruz. Biliyorum beklentiniz çok yüksek. Ama nasl yanmzda durdunuz ve bizi hep inandrdnz, bundan sonra da Fenerbahçemiz için ancak hep beraber baarabiliriz. Elimizde sihirli bir denek yok. Ben ve arkadalarm hayallerinizi ve hayallerimizi gerçekletirecek iklimi size sunacaz ve hep beraber bu hayalleri gerçekletireceiz. Güzel günlerimize dönmeye hazr olun, mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazr olun. Allah hepinizden raz olsun.

SAYIN AZZ YILDIRIM OLMASAYDI BEN BURADA OLMAZDIM

Yönetim kurulunu sahneye davet eden Ali Koç, Her ey geride kald. Affedilmeyecek hiçbir ey yoktur. Yepyeni bir sayfa açyoruz. Fenerbahçeyi layk olduu yere hep beraber getireceiz. Bu süreç bitti. Krgnlk yok. Kzgnlk yok. Hele kin, nefret kesinlikle yok. Ne yaandysa yaand, keke yaanmasayd. Bir sözüm de bakanmz Sayn Aziz Yldrma. Sayn Aziz Yldrm olmasayd ben burada olmazdm. Aziz Yldrm olmasayd Semih burada olmazd, bu stat olmazd. Türkiyedeki pek çok stat olmazd. Fitili biz ateledik. Göreceksiniz, yakn zamanda Türkyiede müthi basketbol salonlar olacak. O olmasayd, bizim salonumuz da olmazd. Bakanmz Aziz Yldrm olmasayd, amatör sporlar bu kadar gelimezdi. Basketbolda, voleybolda, kürekte, atletizmde her ey kalknd. Bunlar unutmayn. Hayatta herkesin artlar ve eksileri vardr. Bu bilançonun sonunda da tek bir netice vardr. Bakanmz Fenerbahçeye katt her eyle, efsane bakan olmay fazlasyla hak etmitir diye konutu.

BU N EN BÜYÜK SAVAçISI, EN BÜYÜK MÜCADELECS AZZ YILDIRIM OLACAKTIR

Aziz Yldrmn en büyük kahramanln 3 Temmuzda gösterdiini söyleyen Ali Koç, çünkü kendisi direkt hedef alnmtr. 12 Maysta burada neler yaadmz hepiniz biliyorsunuz. Resmen taraftarmza tuzak kuruldu. O günleri yaadk. Ama en rüzgarn, akntnn, bütün bize kar olan güçlerin en güçlü olduu anda, bizim en zayf olduumuz anda dimdik ayakta durduk. Hem O, hem camiamz bu iten çok darbe yedik. Maddi manevi. Esas bunun etkilerini 5-6 sene önce göreceiz demitim. Her eyi göüsleyebilirdik, ama sonra yorulduk. Ancak yorulmaya hakkmz yok. Hakkmz bize verilene kadar, hak ettiimiz maddi zararlar tazmin edilene kadar hepimiz dimdik duracaz sanki 4 Temmuzdaymz gibi. Bu süreçte bu iin en büyük savaçs, en büyük mücadelecisi Aziz Yldrm olacaktr. O, bu mücadelenin liderliini yapmaya devam edecektir. Ama hepimiz o mücadelede de olacaz. u an belki size çok fazla ihtiyaç yok. Bu hukuk ortamnda gidecek ama Allah korusun yargdan hiç hak etmediimiz, hiç kabul edemeyeceimiz bir karar çkarsa, o zaman yine size ihtiyaç olacak. Biz bütün bir aileyiz. Onun (Atatürk) yolunda yürümeye devam edeceiz. Onun yolu, bizim mz olacak. uraya taktm rozet, pek çok kiiye dattm rozet. Atamz belki Fenerbahçeli. Ama onun kimi tuttuu önemli deil, kimin onun yolunda yürüdüü önemli. Hepinizin önünde sayg ve sevgiyle eiliyorum. Bize bu rüyay yaattnz için size ne kadar teekkür etsem azdr. nallah biz de sizin hayallerinizi gerçee dönütürürüz. Ben sizin sesiniz, sizin gözünüz, kulanz olmaya, sizi temsil etmeye devam edeceim. Ama hiçbir tereddütünüz olmasn. Her eyi yapacaz. Bu güveniniz her daim emniyette olacaktr dedi.

Son olarak Divan Kurulu Bakan Vefa Küçüke övgülerde bulunan Koç, Bugün buras adil ortamda olduysa, Vefa Küçükün sayesinde olmutur eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git