"Altın çocuk" Hakkari'nin gururu oldu

Hakkari'de görevli özel harekat polisi tarafından muaythai sporuna olan yeteneği fark edilen ve bu branşa yönlendirilen 12 yaşındaki Gizem Nur Tatlı, geçen yıl üçüncü olduğu Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası'nda bu sene altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 12.10.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Özel Harekat ube Müdürlüünde görevli polis memuru olan Muaythai Milli Takm antrenörlerinden Ünal Ak tarafndan yetenei fark edildikten sonra Polisgücü Spor Kulübü bünyesine alnan Gizem Nur Tatl, ksa süre içinde önemli baarlar elde etti.

Milli sporcu, geçen yl Mersinde düzenlenen Türkiye Muaythai ampiyonasnda birincilik, çanakkale ve 15 Temmuz Destan ehitleri çocuklar Muaythai Türkiye ampiyonasnda ikincilik, Taylandn bakenti Bangkokta gerçekletirilen Dünya çocuklar Gençler Muaythai ampiyonasnda üçüncülük ve Uluslararas Antalya Açk Kupasnda da birincilik kazand.

- Hakkarinin altn çocuu

Spordaki baarsn derslerine de yanstp, yüksek not ortalamasyla yatlarna örnek gösterilen ve kentin altn çocuu olarak adlandrlan Gizem Nur, 28 Eylül-6 Ekimde Antalyada 65 ülkeden 840 sporcunun katlmyla düzenlenen Dünya çocuklar Gençler Muaythai ampiyonasnda 32 kiloda birinci oldu.

Türk bayran birincilik kürsüsünde dalgalandrmann gururunu yaayan milli sporcu, ampiyonluk sevincini döndüü memleketinde ailesi ve arkadalaryla paylat.

Spor hayatnda yeni baarlar elde edebilmek için antrenörü nezaretinde çalmalarn azimle sürdüren Gizem Nur, eitim gördüü Cumhuriyet Ortaokulunda arkadalar tarafndan büyük cokuyla karland.

- Gizem Nur: Türk bayran en iyi ekilde dalgalandrdm

Gizem Nur Tatl, AA muhabirine yapt açklamada, birçok müsabakaya katldn ve önemli baarlar elde ettiini anlatt.

Antalyadaki dünya ampiyonasnda 32 kiloda altn madalya kazandn anmsatan Gizem Nur, Dünya ampiyonu olarak Hakkariye döndüm. çok büyük heyecan ve mutluluk yaadm. Antrenörümle bu ampiyonlua inanmtk. Hedeflerime ulatm, Türk bayran dalgalandrdm. O bayrak dalgalandnda ruhum bedenimden çkt. Bu ampiyonluumu sayn Cumhurbakanmza armaan etmek istiyorum. dedi.

Bölgede yetenei kefedilmeyen birçok sporcunun olduuna inandn dile getiren milli sporcu, Arkadalarm da bu spora yönlendirmek istiyorum. Sporu herkese tavsiye ediyorum. Bu baarda emei olan deerli büyüklerimize teekkür ederim. ifadelerini kulland.

- Ak: Hakkariden ilk kez bir dünya ampiyonu çkt

Antrenör Ünal Ak, kentteki gençlerin yeteneklerinin kefedilmesi için kurulan Polisgücü Kulubü bünyesinde birçok baarl sporcunun olduunu söyledi.

Gizem Nurun bunlarn banda geldiini anlatan Ak, Gizem, benim ilk sporcularmdan birisi. 2018de dünya üçüncüsü oldu. Kzmz dünya üçüncüsü olduktan sonra çalmalarmza daha da hz verdik. çünkü anladk ki bunun sonu dünya ampiyonluuna gidiyor. Kzmz Belarus, Rus ve talyan sporcular yenerek dünya ampiyonu oldu. Hakkariden ilk kez bir dünya ampiyonu çkt. diye konutu.

Ana Sayfaya Git