Altın Kızlar Zoru Başardı

Diyarbakırlı karateci kızlar, İzmir’de düzenlenen Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda takım halinde 3. olmayı başardı. Kentteki sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortamın bile engelleyemediği kızlar müsabakalarda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanırken, Mayıs ayında İsviçre’de yapılacak şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek.

Haberler 29.04.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 29.04.2016 - 09:39

Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü bünyesinde çalışan kızlar, Mardindeki bölge şampiyonasında 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu. Karateci kızlar, Elazığdaki yarı final müsabakalarında da aynı başarıyı göstererek İzmirdeki şampiyonaya katıldı. Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonasına katılan Diyarbakırlı karateci kızlar, buradaki müsabakalarda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanıp, takım halinde 3. olarak önemli bir başarıya imza attı. Altın kızlar, bu başarılarının ardından mayıs ayında İsviçrede yapılacak şampiyonada Türkiyeyi temsil edecek.

KENTİN SON 5 AYDA YAŞADIĞI SORUN ONLARI YILDIRMADI

Diyarbakırda 2 Aralık 2015te başlayan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalı ortam nedeniyle olumsuzluğa düşmeyen altın kızlar, bunca soruna rağmen antrenmanlarını aksatmadı. Yasaklar ve silah seslerinin altında çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü üyesi Amine Akçakmak (14), Zeynep Akçakmak (12), Sena Kızılaslan (12), Ece Erdoğan (13), Hatun Tek (12), Zehra Kaplan (15) Mardin, Elazığ ve İzmirden derece çıkarmayı başardı.

HEDEFTE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü öğrencilerinden 14 yaşındaki Amine Akçakmak, 7 yıldır karate yaptığını söyledi. Akçakmak, Uluslararası şampiyonluğum, Balkan 3.lüğüm, Türkiye şampiyonluğum Türkiye 2.liğim, Türkiye 3.lüğüm var. Önümüzde Düzce kulüplerarası maçımız var. İnşallah orada ilk 4e girip Avrupa şampiyonluğuna gitmek istiyoruz. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz dedi.

12 yaşındaki Sena Kızılaslan ise, iki yıllık sporcu olduğunu kaydederek, Bölge ve iller arasında derecelerim var. İzmirde takım halinde 3. olduk. Bundan sonra inşallah takım halinde 1. olarak kürsüye çıkacağız. Hedeflerim arasında milli takımda Avrupa şampiyonluğu, balkan şampiyonluğu ve dünya şampiyonu olmak var. Hedeflerim büyük, inşallah bu hedeflerimi gerçekleştireceğim diye konuştu.

7 yıldır karate ile ilgilendiğini ifade eden Sevda Arık, Türkiye bölge ve il derecelerinin olduğunu söyledi. Artık, İsviçre Baselde yapılacak olan maça katılacağız. Hedeflerim var. Geçen sene dünya maçını bir puan ile kaçırdım. Daha iyi çalışacağım Allahın izni ile dünya şampiyonasına gideceğim. İsviçrede yapılacak olan Basel Open müsabakalarında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz şeklinde konuştu.

DİYARBAKIRDA ZOR ŞARTLAR ALTINDA MÜSABAKALARA HAZIRLANDIK

Karate milli takım antrenörü Ahmet Yazar da çocuklarla, İzmirdeki Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonasına hazırlanırken Diyarbakırda sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların olduğunu söyledi. Yazar, şöyle konuştu:

Buna rağmen antrenmanlarımızı aksatmadan çalışmalarımızı sürdürdük. İzmirde kızlarımız 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye 2.liği ve takım halinde Türkiye 3.sü oldu. Başarımızın tesadüf olmadığını hem Diyarbakıra hem Türkiyeye gösterdik. Antrenmanlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz, daha programlı daha sağlıklı bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah Mayıs ayı içerisinde İsviçrede yapılacak olan Basel Open müsabakalarında 3 sporcumuz ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Oradan madalya veya madalyalarla döneceğimizden eminiz. Bu şampiyonalarda bize destek olan Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve Diyarbekirspor onursal Başkanı feyzi İlhanlıya teşekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git