Altyapı Gelişim Projesi

Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonası, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapıldı. Müsabakalar sonunda Kayseri Erciyes Üniversitesi şampiyon olurken, üçüncülük kupası Dicle Üniversitesi’nin oldu.

Haberler 22.03.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balkesirin Bandrma ilçesindeki Türkiye Üniversiteler Kros ampiyonasnda 200e yakn atlet yart. Erkeklerde birincilii Erciyes Üniversitesinden Ramazan Barbaros 21:57lik dereceyle kazanrken, Dumlupnardan Fetene Alemu Regasa ikinci, Diyarbakr Dicle Üniversitesinden Sezgin Ataç da üçüncü sray ald. Kadnlar yarnda ise yine Kayseri Erciyes Üniversitesi örencilerinden Burcu Subatan, 5 bin 600 metrelik parkuru 18:57lik derecesiyle birinci bitirdi. Mu Alparslan Üniversitesinden Derya Kunur ikinci, ayn okuldan Emine Akbingöl de üçüncü sray ald.

Örencilerimi yürekten kutluyorum

Dicle Üniversitesi, karma takm sralamasnda ise hem kzlarda hem de erkeklerde Türkiye üçüncüsü oldu. Erkek takmnn büyük bir baar elde ettii yarmada milli atlet Sezgin Ataç, ferdi olarak bronz madalya kazand. Dicle Üniversitesi Beden Eitimi Spor Yüksek Okulu Öretim Görevlisi, eski milli atlet, Türkiye rekortmeni ve milli takm antrenörü Abdulkadir Öz yönetiminde önemli bir baarya imza atan atletizm takm, kente döndü. Bandrmada gerçekleen yarmayla ilgili bilgi veren Öz, örencilerinin çok iyi yarma çkardn söyledi. Öz, 16 Mart ta gerçekleen yarmann büyük çekimeye sahne olduunu belirterek, Biz Bandrmaya umutlu gittik. Dereceye gireceimizi biliyorduk. Ama yarmalarn bu kadar zorlu ve çekimeli geçeceini düünmemitik. Gerçekten kyasya yarmalar yaand. Türkiyenin en iyi sporcularnn yer ald yarmada üçüncü olduk. Bu baar bizim için önemli ama gelecek ylki hedefimiz Türkiye birincilii olacaktr. Örencilerimi ortaya koyduklar performans ve elde ettikleri baardan dolay yürekten kutluyorum dedi.

Ana Sayfaya Git