Altyapılar kapanma noktasına geldi

Mardin'de altyapıların yetersiz olması nedeni ile geçmişte büyük kulüplerin futbolcu yetiştirmek için açtığı futbol okulları kapandı. Kentte belirli bir seviyeye kadar gelen sporcular yeteneklerinin görülmemesi nedeni ile spordan uzaklaşmaya başladı.

Haberler 14.06.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüüne bal Margenç Spor Kulübünde antrenörlük yapan Rakan Kele ve Necat Akman, yaanan bu duyarszla tepki gösterdi. Yllarca çocuklar ve gençleri sokaklardan alp onlar gelecein yldzlar yapmak için emek sarf ettiklerini belirten Rakan Kele, ehrin sportif altyaplarna kimse destek vermedii için yetenekli çocuklar ve gençleri bir bir kaybettiklerini söyledi. Kele, Bizler burada 3 hocayz ve yaklak olarak 4-5 yldr bu çalmay yapmaktayz. Altyapda çaltmz zaman üst yapda bir hedef olmuyor ve altyapnn çalmalar hiçbir anlam kalmyor. Hedef olmadndan belirli bir yerden sonra tkanyoruz. 6 ile 14 ya aras çalmalarmz oluyor. çocuklarmz altyapdan üst yapya göndermediimiz zaman aileler de belli bir yerden sonra çocuklarn göndermek istemiyor. Yetenekli çocuklarmz bu ekilde kaybolup gidiyor. Mardinspor küme dütüü zamandan beri çeitli kulüplerimiz oldu. Fenerbahçe, Beikta, Galatasaray gibi kulüpler oldu. Fakat u anda hepsi kapal. Böylesine büyük takmlarn kapanmasndaki tek etken alt ve üst yapda takmlarmzn olmamas bu durumda da yetenekli gençlerimizi tek tek kaybediyoruz. Yerli hocalarn ortaya çkard yerli sporcular ilerleyen zamanlarda bir Mardinsporda Mardin Büyükehir Belediyesporda görmek istiyoruz. Yeter ki üst yapda kendi sporcularmz kendi hocalarmzn belirli bir seviyeye gelip çalmalarndan yanayz dedi.

ALTYAPISI OLMAYAN EHRLER SPORDA GELME SALAMAZ

Antrenör Necat Akman ise altyapya olan duyarszlktan dolay Mardinde gelecein sporcularnn bir bir yok olduunu söyledi. Akman, Altyapdan futbolcu almak yerine daha çok hazr futbolcular, hazr ortamlar, hazr hocalar devreye giriyor. Açkças memlekete hizmet eden çok insan var. Altyap olmadan eer üst yapda gelimeler oluyorsa bilin ki bir yerde bitecektir. Bizim için en önemli deer altyap olmaldr. Altyapdan çkan, yetien çocuk da zaten oynayaca yer Mardin Büyükehir Belediyespor, Kzltepe, Nusaybin Belediyespor, Midyat Belediyespordur. Bu tür ilçelerimizin de devreye girmesi lazm. Bu iin ivme kazanmas lazm, bu ii yapacak sporcu yetitirecek çok hocamz var. nallah Mardinimiz önümüzdeki günlerde yllarda hak ettii deeri bulur. Hem yerli hocalar hem yerli sporcular anlamnda bir ilke imza atar diye düünüyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git