Amatör futbolcular federasyona yürüdü!

Korona virüs nedeniyle ligleri başlamayan ve para kazanamayan amatör futbolcular, dertlerini duyurmak için TFF binası önünde eylem yaptı. Oyuncular, liglerin başlaması adına yetkililere çağrıda bulundu.

Haberler 25.09.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs pandemisi sebebiyle yaklak 8 aydr top oynayamayan amatör futbolcular, soluu Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Rivada bulunan merkez binasnda ald. Youn güvenlik önlemlerinin olduu protesto gösterisine, Türkiyenin dört bir yannda top koturan amatör futbolcular katld. Oyuncular, liglerinin balamas için federasyona çarda bulundu. Amatör oyuncularn aralarndan seçtikleri sözcüler ile federasyon yetkilileri, bir süre toplant yaparken, eylem srasnda Torosgücü kalecisi Emrullah Öztürk de hlas Haber Ajansna açklamalarda bulundu.

Bizler futbolun gariban insanlaryz

Amatör maçlar oynamad için evlerine ekmek götürmekte zorlandklarn dile getiren Emrullah Öztürk, Bizler futbolun emektarlar ve gariban insanlaryz. Ekmek davamzn peinde, Türkiyenin dört bir yanndan buraya sesimizi duyurmaya geldik. Biz, bize yaplan hakszl dile getirmek için buradayz. Kimseyle kavga etmek için gelmedik. Sadece virüs kitleri yüzünden maçlar oynanmyor bahanesini bize sunuyorlar. Biz buna inanmyoruz. Bizim bir davamz var. Biz ülke olarak herkese kucak açyoruz ama kendi öz evlatlarna, toplasan 30 bin tane futbolcuya sahip çkamayacak kadar kötü müyüz? 12 yldr bizi her seferinde kandran Ali Dümez (TFF Amatör ler Sorumlusu) ve ekibine sözümüz udur; biz artk çakma çaktk artk onlar düünsün. Belki günlerce burada kalacaz ama 8 aydr aç olan 50 bine yakn insan var. Bunlar görmezden gelmeyin. Amatör, futbolun mutfadr. Siz mutfa kapatrsanz, yemek pimez. Bizi duyun. Hal sahalar, kafeteryalar açk, ampute ligi oynanyor ama amatör lig yok. Neden, çünkü virüs var. Sadece virüs bize mi bulayor? dedi.

Amatör futbolcu Murat Tan ise bir sonuç alana kadar Rivadan ayrlmayacaklarn dile getirerek, 8 aydr ailesine, hastasna, çocuklarna bakan insanlar var. 8 aydr ceplerine para girmiyor. Türkiyede bütün branlar açk. 14 kii hal sahada zevkine maç yapyor ama para kazanan amatörler maç yapamyor. Güzele haberler bekliyoruz. Ailelerimizin kula burada. yi haber almadan buradan ayrlmay düünmüyoruz ifadelerini kulland.

Türkiyede Süper Lig ve TFF 1. Ligin yan sra 2 ve 3. liglerde korona virüs tedbirleri alnarak müsabakalar oynanrken, pandeminin balamasndan bu güne amatör liglerde ise futbola henüz balanmad.

Ana Sayfaya Git