Amatör maçtaki olaya polisten biber gazlı müdahale

BİNGÖL'de, Amatör Bölgesel Ligi'ine (BAL) çıkmak için Karlıovaspor ve Güveçlispor takımları arasında oynanan yarı final maçının 70'inci dakikasında saha karıştı. Her iki takım yedek kulübesi ve taraftarların da dahil olduğu olayları yatıştırmak isteyen polis, biber gazı kullandı.

Haberler 12.04.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde BALa çkmak için Karlovaspor ve Güveçlispor takmlar, önceki gün ehir Stadyumunda kar karya geldi. Yar final maç 1-1 devam ederken, 70inci dakikada, Karlovsporun att golü, yan hakem ofsayt bayra kaldrmasna ramen hakem Ramazan Kaya, geçerli sayd. Bunun üzerine Güveçlispor teknik direktörü Erkan çiçek ve yedek futbolcular sahaya girerek orta hakem Ramazan Kayaya uzun süre ittiraz etti. Verdii karardan dönmeyen hakem Kaya, Güveçlispor teknik heyet ve yedek futbolcularn saldrsna urad. Orta hakem Ramazan Kayaya küfreden Güveçlispor teknik heyet ve yedek kulubesindeki sporcular, biranda hakem Kayaya saldrarak darpetti. Sahada yaanan olaylara taraftarlar da dahil olunca devreye giren çevik kuvvet polisi, olaylar bitirmek için biber gaz kulland.

Uzun süren olaylardan sonra hakemler polis kontrolünde sahayt terketti. Olayla ilgili polis soruturma balatrken, Amatör Spor Kulupleri Federasyonu (ASKF) Bingöl temsilcilii, Karlovasporu 3-0 hükmen galip karar ald. Alnan karar Türkiye Futbol Federasyonuna onay için gönderildi.

Öte yandan yar finalin dier maçnda Genç Demirsporu 3-0 yenen Sekeranspor, finale çkt. Önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihde final maçnda Karlovaspor ile Sekeranspor arasnda oynanacak maç kazanan takm Bingölü BAL Liginde temsil etme hakk kazanacak.

Ana Sayfaya Git