Amatör spor kulüpleri tek çatı altında birleşti

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü’yü ziyaret eden Kızıltepe Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Sabahattin Derin, destek talebinde bulundu.

Haberler 09.02.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe Amatör Spor Kulüpler Birlii Bakan Derine Kzltepe 47spordan Fahretin Ik, Kzltepe 2018 Orhan Bcakç, Cevherspor Bakan Veysi Altun, Kzltepe Gençlerbirlii ükrü Klnç, Kzltepe Barspor Cevat Ege elik etti.

40 ilden büyük olan ve sahip olduu genç nüfus potansiyeliyle bölgenin en genç nüfus oranna sahip olan Kzltepenin 25 yldr hasret kald profesyonel lig hedefini tutturmak için çalmalara baladklarn kaydeden Derin, Bizler, 3. lig hedefiyle çalmalara baladk, imdi bizlere destek olmann tam vaktidir. dedi

TAKIMLAR TEK çATI ALTINDA

Kzltepe gibi büyük bir ilçenin 25 yldr amatör küme takmlar arasnda bulunuyor olmasn yetkililerin duyarszl ve sahiplenmezliklerine balayan Derin, bugüne kadar destek talebiyle çaldklar her kapda bahaneleriyle karlatklarn, bu bahaneyi boa çkarmak için bütün amatör spor kulüplerini tek çat altnda bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Kzltepenin nüfus ortalamasnn çok genç ve spora yönelim noktasnda en fazla sporcuyu bünyesinde barndran ilçe olarak dikkat çektiini kaydeden Derin, öyle dedi:

Kzltepemiz adeta futbolcu fabrikas olan bir ilçedir. Zor art ve koullarda her eye ramen çok baarl futbolcular yetitirmi, üst liglerde adndan baaryla söz ettirmi futbolcular yetitiren Kzltepenin yeri amatör ligler deil, üst profesyonel ligler olmaldr. Gençlerimizi kötü alkanlklardan kurtarp spora yönlendirmek istiyoruz. 25 yldr devam eden profesyonel lig hasretine son vermek için Mardin 1. Amatör Kümede mücadele eden Kzltepenin 6 takmn ayn çat altnda buluturarak Kzltepe Amatör Spor Kulüpler Birliini kurduk. Bu oluumu yaparken bizler ayrl-gayrll bir tarafa braktk. Destek talebinde bulunduumuzda bizlere farkl bahaneler üretenlerin bütün mazeretlerini de böylelikle boa çkardk. imdi hem iadamlarmzdan hem de Mardin milletvekillerimizden, yetkililerimizden ve valimizden destek bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git