Amatöre nakti destek

Vali Güzeloğlu "Millete, milletin geleceğine, refaha, kalkınmaya dönük kaynaklar, terör örgütlerine ve iş birlikçilerine aktarıldı. Bugün artık bu bitti, kaynaklar milletin emrinde, Diyarbakır'ın hizmetinde. Sporda da olduğu gibi"

Haberler 01.11.2019 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan ilde faaliyet yürüten amatör spor kulüplerine 1 milyon 200 bin liralk nakdi destek saland.

Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde Büyükehir Belediyesince amatör spor kulüplerine salanan destekle ilgili düzenlenen programda konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, belediye olarak il genelindeki amatör sporun tüm branlarnda 207 kulübe, 82 bini akn sporcuya böyle büyük bir yardm yapmaktan mutluluk duyduklarn söyledi.

GENçLERN DESTEKLENMES

Güzelolu, gençleri desteklemenin kendileri için temel bir vazife olduuna iaret ederek Gelecee yürürken Diyarbakrda ve Türkiyede her alanda ihanetin karsnda duran, devletin bekas, milli birlik ve beraberlie katk koyan bir ruhu temsil etmektesiniz. Gençlik olarak sizlerin bu ihanetler karsndaki bu dik duruu her alanda bütün terör örgütlerine ve onlarn uzantlarna kar asil duruu her türlü takdirin üzerinde. Ben bu duruunuzdan dolay sevgili gençler sizleri tebrik ediyor ve sizlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Diyarbakrn gücünü, birikimini ve zenginliini sportif alanda baarya dönütürmek ve her alanda ismini zirveye tamak zorunda olduklarn dile getiren Güzelolu, unlar kaydetti:

OKUL SPORLARINA DA MKAN

Diyarbakrda göreve baladmz ilk günden itibaren çok youn bir çaba sergiledik. 2,5 yl akn sürede çok büyük kazanmlar elde ettik. Okul spor kulüplerinde bugün itibaryla örenci ve sporcu saymz görevi devraldmz 2017 yl itibaryla 17 bin sporcu iken bugün 35 bin 876 saysna ulat. Bu büyük bir baar. Öte yandan 49 bin 799 olan lisansl sporcu saymz, 82 bin 459a ulat. Yüzde 100lük bir art gerçekletirmenin mutluluunu yayoruz.

Diyarbakr bir spor kenti olmal. diyen Güzelolu, Diyarbakrdaki tüm vatandalarn sporun bir alan ile bulumas, spor kenti Diyarbakr imaj ve kimliinin güçlü klnmas gerektiini söyledi.

Kentte 2017de 137 olan kulüp saysnn bugün 232ye yükseldiini anlatan Güzelolu, Kulüp saysnn artmas, özellikle her kulübümüzün olimpik branlarn hepsinde faaliyet göstermesi temel hedefimizdir. ifadesini kulland.

KAYNAKLAR MLLETN EMRNDE

Belediyenin Diyarbakrn bütün insanlarna her alanda ve her konuda hizmet borçlu olduuna dikkati çeken Güzelolu, Milletin kaynaklar, millet için harcanmak ve millete aktarlmak zorundadr. Tek bir kuruun bile milletin hizmeti dnda kullanlmas, bir büyük vebal bir büyük sorumluluktur. Millete, milletin geleceine, refaha, kalknmaya dönük kaynaklar, terör örgütlerine ve i birlikçilerine aktarld. Bugün artk bu bitti, kaynaklar milletin emrinde, Diyarbakrn hizmetinde. Sporda da olduu gibi. dedi.

Diyarbakrda, sporu her alanda zirveye tamak için temel hedefleri gündemlerine ve programlarna aldklarn aktaran Güzelolu, okul spor kulüplerinden balayarak amatör spor kulüplerine, lisans ücretlerinden, katlacaklar müsabakalara gidecekleri araç teminine ve moral desteine kadar her konuda ve her an sporun, sporcunun yannda olacaklarn sözlerine ekledi.

Vali Güzelolu, 1 milyon 200 bin liralk temsili çeki Diyarbakr Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bakan Remzi Dayana sundu. Programa, kamu kurumlar ile spor kulüp temsilcileri ve sporcular katld.

Ana Sayfaya Git