Amedspor Başkanı: Fair-Play adayıyız

Ligde istenilen performansı yakalayamayan Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, kötü gidişata neden olan birden fazla etkenin olduğunu öne sürerken, Amedspor’un Fair-Play adayı olduğunu söyledi.

Haberler 09.11.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2nci Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve son iki yldr önüne koyduu hedeflerin uzanda kalan, bu sezon da ligde istedii performans yakalayamayarak son sralarda yer alan Amedspor, çk araynda. Sahasndaki ilk galibiyetini geçen hafta Bakent Akademi FK karsnda alan Amespor, lider Manisa BBSKnin 20 puan gerisinde 13üncü srada yer alyor. Kulüp Bakan Metin Klavuz, istenilen performans yakalayamamasndaki sorunlar anlatt.

STEDMZ YERDE DELZ

Ligde istedikleri yerde olmadklarn ve Amedspor taraftarlarna bunun özeletirisini verdiklerini iddia eden Klavuz, Amedspor hak etmedii bir yerde. Takm oyunu olarak istediimiz oyunu gösteremedik. Dört büyükler kadar taraftar kitlesine sahip olduumuzu biliyoruz. Amedsporun temel sorunu da burada ortaya çkyor. Bu kadar büyük bir kitlesel taraftar grubuna yönelik yönetimsel ve kurumsal yapmz, e deer dümüyor. Bütün çabamzda kurumsal yeterliliimizin buna cevap olmasdr dedi.

ELETR VE ÖNERLERE AçIIZ

Son günlerde Amedporu hedef alan baz kiilerin amaçlarnn kulübü ypratmak olduunu ileri süren Klavuz, tepkileri anlayla karladklarn belirterek, unlar söyledi: Ancak hiçbir zaman Amedsporla olmayacak, Amedsporu düman ve engel olarak gören bir kesim var ki, bunlara troller diyoruz. Bu troller kulübü yanl tartma zeminlerine çekmek istiyorlar. Bundan dolay bütün taraftarlarmz ve gönüldalarmza çarmz udur; lütfen bu trollere kulak vermeyin. Bizi besleyen eletiri ve önerilerdir. Buna her zaman açk olacaz.

Türkiyede siyasete en uzak kulübün Amedspor olduunu iddiasnda bulunan Klavuz, Maçlarda asker selamnn izahat yoktur. Bizim bütün maçlarmz, sanki milli maça çkyormu havasyla geçiyor. En son Konya maçnda arkadalarmz da gitmiti. Maç öncesi ve sonras 120 dakika boyunca mehter marlar çalnd. Amedspor bu ülkenin bir parçasdr. Niye ayrtryorsunuz. Yaplanlar sporun ruhuna aykrdr diye konutu.

AMEDSPOR FAR-PLAY ADAYIDIR

Amedsporun bir futbol takmndan öte olduunu ileri süren Klavuz, Bize göre spor, dili, dini, etnikleri farkl gruplar bir araya getiren ve evrensel bara hizmet eden etkinlikler bütünüdür. Spor bize göre konuabilmektir, dinleyebilmektir, dokunabilmektir ve tanabilmektir. Sportif mücadele yannda Amedspor ayn zamanda Türkiye ve dünyada Fair-Play aday bir spor kulübüdür. Bu bizim ilkesel yaklammzdr. Genç nüfusun spora katlm bizim için önemlidir. Bundan dolay akademi liginde de mücadele ediyoruz. eklinde konutu.

ZN VERLMEYEN TEK KULÜP

Amedsporun balatt destek kampanyasna valilikçe izin verilmediini öne süren Klavuz, Türkiyede tüm takmlar, ilçe takmlar dahil SMS eliyle kampanyalar düzenledi, biliyorsunuz kulüplerin çou dernektir. Derneklerine para toplama yasasna göre ilin mülki amirinden izin almas gerekiyor. Türkiyede tek izin alamayan kulüp Amedspordur. Neden? Hiç bir gerekçe ve açklama yoktur. Taraftar unu yazacakt Amedspor sensin boluk brak 5 TL. Kime ne zarar vard? diye sordu.

FUTBOLCULAR BASKIDAN DOLAYI GELMYOR

Transfer çalmalarnda anlama saladklar baz futbolcularn, basklardan dolay kulübe gelmekten vazgeçtiklerini aktaran Klavuz, devamla unlar söyledi: smini vermeyeceim, Kürt bir forvet oyuncusuyla görütüm. Transfer ücretinde anlatk. Transferi resmiyete kavuturacamz srada bu futbolcu, ayn ligde baka bir futbol takmna gitti. Bizim ona vereceimiz transfer ücretinin 80 bin TL aasnda bir rakamla gitti. Birde böyle bir alg var maalesef. Amedsporu öcületiriyorlar. Bunlar transfer politikamz etkileyen etkenlerdir. Bir de bütçe aya var. Önünüze koyduunuz bütçe sorunu var. Hem geçmi dönemdeki borçlardan kaynakl olarak hem de önümüzdeki süreçte borç makasn açmamak için transfer politikasnda mali bütçemizi kstladk. Amedsporun bütçesi yllk 8 milyon TLdir. Bu 8 milyonluk bütçenin kalemleri, iddia gelirleri ve federasyon gelirleridir. ddia gelirleri futbolcularn primlerine gidiyor. Dieri kendi olanaklar ile üretmesi gerekiyor. Ancak bu dönemde yerel yönetimlerin olmamas bata olmak üzere birçok sorun ile kar karyayz.

BAKA TAKIMIN TABELASI KALMAZDI

Finansal sorunlarn çözmeye çaltklarn söyleyen Klavuz, Amedspor önceki dönemlerinden kaynakl skntlar yaad herkes tarafndan biliniyor. Özellikle ciddi bir borç külfeti ile yeni sezona baladk. unu da ifade etmek isterim. Amedspor bugün varl halen devam ediyorsa bunu daha önceki yönetimde yer alan tüm arkadalara borçludur. ddia ediyorum Amedspora yaplanlarn onda biri baka bir takma yaplsayd, o takmn bugün tabelas dahi olmazd. Mali skntlar her boyutuyla önümüze engeller çkard diye belirtti.

BU TAKIM PLAY-OFFA KALIR

Klavuz, Devre arasnda mali olanaklarmz çerçevesinde nokta transferler yapmay düünüyoruz. imdiden hazrlklara balamz. 2012- 2013 ylnda üst üste 15 maç kazanarak ampiyon olduk. Beiktan rekorunu krdk. Bu baary tekrarlamamz zor deil. Finans sorunlar çözdüümüz takdirde uyum sorununu atmzda Amedspor play offa kalr dedi

Ana Sayfaya Git