Amedspor başkanlarına beraat

AMED Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve eski Başkan Ali Karakaş, 'Terör örgütü propagandası yapma' iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Haberler 17.03.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Bakan Nurullah Edemen ve eski Bakan Ali Karaka hakknda, Terör örgütü propagandas yapmak iddiasyla 5 yla kadar hapis istemiyle açlan dava balad. Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumasna, tutuksuz sanklar Edemen ve Karaka ile avukatlar katld. Durumada savunmalar alnan Nurullah Edemen ve Ali Karaka, haklarndaki suçlamay kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. Daha sonra esas hakkndaki görüünü açklayan savc, suçun kanuni unsurlarnn olumadn belirterek, sanklarn beraatlerine karar verilmesini istedi. Durumaya ksa bir ara veren mahkeme heyeti, Nurullah Edemen ve Ali Karaka hakknda beraat karar verdi.

DDANAME

Olayla ilgili hazrlanan iddianamede, Twitter üzerinden terör örgütünü övücü, destekleyici mahiyette paylamlar yapt tespit edilen @Amedsporsk isimli hesabn yöneticileri hakknda soruturma balatld belirtildi. ddianamede, Türkiye Kupasnda 31 Ocak 2016 tarihinde, Bursada oynanan Bursaspor-Amedspor maçndan sonra @AmedsporFK adl kullanc hesabndan terör örgütünü övücü paylamlar yapld ifade edilirken, kulüp binas ve mütemilatnda yaplan aramada terör örgütünü övücü müzikler ve PKK/KCK terör örgütü mensuplarna ait resim dosyalarnn bulunduu kaydedildi. Edemen ve Karaka, iddianameye yansyan ifadelerinde, suç konusu paylam yapan sosyal medya hesaplarnn Amedspor ile ilgisi olmadn, paylam kimin yaptn bilmediklerini ve bu tür paylamlara resmi Twitter hesabndan tepki gösterdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git