Amedspor: PFDK siyasi saiklerle karar verdi

PFDK’nin futbolcu Mansur Çalar’a futboldan men cezası vermesine tepki gösteren Amedspor Başkanı Ali Karakaş, siyasi saiklerle verilen karara itiraz edeceklerini söyledi.

Haberler 09.03.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK), Sakaryaspor maçnda rakip takm oyuncularn elindeki kesici aletle yaralamak iddiasyla suçlanan Amedspor kaptan Mansur çalara sürekli hak mahrumiyeti cezas vererek futboldan ömür boyu men etme cezasna ilikin Talaytepe Tesislerinde basn açklamas yapt. Açklamaya, Amedspor Kulüp Bakan Ali Karaka, Genel Sekreter Bülent Ouz, Asbakan Aziz Elald ve avukat Eser Sönmez katld.

ARDA TURAN ÖRNE

Açklama yapan Amedspor Kulübü Genel Sekreteri Bülent Ouz, çalara verilen cezaya ilikin benzer olaylar ve farkl cezalara dikkat çekti. Ouz, PFDKnin, Baakehir-Sivasspor maçnda yardmc hakem Erdinç Sezertam itip krmz kart gören, daha sonra da maçn hakemi Yaar Kemal Uurluya yumruk atan Arda Turana yalnzca 16 maç ceza vermekle kalndn hatrlatarak, elinde herhangi bir kesici veya delici teçhizat olmamasna ramen sporcular hakknda Sakaryaspor oyuncularn jiletledi diye ömür boyu futboldan men karar verildiini kaydetti.

çFTE STANDART UYGULANIYOR

Üç hafta önce Antalyada Serik Belediyespor oyuncu ve taraftarlarnn Cizresporlu sporcu ve kaleci antrenörlerini adeta canlarna kastederek saldrdklarn belirten Ouz, Saldrda Cizresporlu sporcu antrenörlerin vücutlarnn belirli yerlerinde krklar olmasna ramen ev sahibi Serikspora 1 maç seyircisiz ve 2 yöneticisine ise para ve hak mahrumiyeti verilmitir. Sporcu ve antrenörlerin canna kastedilen bu maçta Serik Belediyespora yalnzca bu cezalar verildi. Hem Arda Turan hem de Serik Belediyespor-Cizrespor maç örneklerinde de olduu gibi bölge takmlarna kar çifte standart uyguland kanaati oluuyor dedi.

KABUL EDLEMEZ

Ayrca Sakarya milletvekili Kenan Sofuolunun Maça 18 dakika kala akredite olmayan hiç kimsenin bulunmamas gerektii sporcu çk tüneli diye tabir edilen körükte sahaya çkmak üzere olan hakem ve Sakaryaspor sporcular ile konutuunu ifade eden Ouz, Sofuolunun bu konumasn da resmi instagram hesabndan canl yaynlamtr. Sofuolunun bu görüntüleri elimizde mevcuttur. Bu durum gözlemci raporunda yer almazken Muhammed Ali Özdemir adl sporcumuzun yaklak olarak 30 dakika öncesinde körükte bulunmas gerekçesiyle akreditasyon siteminin iletilmemesi gerekçesiyle rapor tutulmu ve tutulan rapor sonucunda kulübümüze 5 bin TL para cezas verilmitir. Ayn durum olmamasna ramen yanl zamanda yanl yerde olan birisine müsaade edip ceza vermezken ötekine ceza verilmesi kabul edilemez diye konutu.

KARAR SYAS SAKLERLE ALINDI

Amedspor Kulüp Bakan Karaka da kararn siyasi saiklerle alndna dikkat çekti. Karaka, Siyasetinizi spora bulatrmayn. Futbol ile siyaset bir arada gidemez. PFDKnin alm olduu karar tarafsz ve adaletli deildir. çok açktr ki baz kiilerin talimatlar dorultusunda alnd. PFDKnin bu kararn geri çekmesi için bir hafta süresi var. Umut ediyoruz ki verdii yanl kararn farkna varr ve bu acmasz kararndan vazgeçer. Yine bizim itiraz etmemiz için belli bir süre var. tirazmz yapacaz. PFDK kararndan vazgeçmezse konuya yargya tayacaz dedi.

HUKUKSUZLUU TEHR EDECEZ

Amedspor Kulüp Avukat Eser Sönmez de kararn çelikilerle dolu raporlar dorultusunda alndn ifade ederek, hukuksuzluu tehir edeceklerini belirtti.

LNç KAMPANYASI

Amedspor Asbakan Aziz Elald de Amedspora dönük linç kampanyasnn balatldna dikkat çekti. Elald, A Spor tarafndan yaplan maksatl yaynlara cevap hakk istediini ancak kendisini yayna balamadklarn kaydederek, A Sporun özellikle Amedspora yönelik linç kampanyasnda rol oynadn dile getirdi. Elald, bu saldrlarn sadece Amedspora deil tüm Diyarbakra yapldn vurgulad.

Ana Sayfaya Git