Amedspor ve Diyarbekirspor arasında transfer sorunu!

Amedspor ve Diyarbekirspor arasında futbolcu anlaşmazlığı devam ediyor. Amedspor yönetiminden zehir zemberek açıklamalar geldi.

Haberler 22.07.2017 - 14:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basna ve Kamuoyuna

2017-2018 sezonu transfer çalmalar yaptmz bu süreçte maalesef ki çok da ho olmayan ve sporun ruhuna yakmayan durumlarla kar karya kalyoruz. Kentimizin dier takm ve deeri olan Diyarbekirspor un kulüp yöneticilerinin pratikleri temsil ettikleri kurumun ve ehrimizin hassasiyetlerine yakmamaktadr. Diyarbakrsporun devam olduklarn ve bu efsaneyi tekrar canlandracaklarn iddia eden Diyarbekirspor yöneticileri, ne yazk ki, Diyarbakrspor ismine layk bir duru sergilememektedirler. ehrimizde spor yöneticilii yapan bizler onlar en iyi anlayanlar olarak söylüyoruz ki yaptklarnz deerli kulüplerimiz olan Amedsporumuza ve Diyarbekirsporumuza ve de taraftarlarmz incitmekte ve zarar vermektedir. Yöneticiler olarak bu yanllar yapp zarar vermeye hakkmz olmad gibi haddimiz de deil bunu bilmelerini isteriz. Diyarbekir Spor yönetiminin yaptklarn gözden geçirmelerini ve bu hassasiyetlere dikkat etmelerini arkadalar ve hemerilileri olarak öneririz.

EMRE TORUN TRANSFER

Bugün basna düen Emre Tosun transferi gerçek anlamda kentin iki takmndan biri olan Diyarbekirspor ismine yakmad. Bugün imza att söylenen Emre Tosun, bir buçuk aydr konutuumuz ve kendisi ile anlatmz bir sporcudur. Bu anlamaya istinaden Galatasaray Spor Kulübüne resmi talep yazs yazlmtr. Galatasaray Spor Kulübü ile gerekli görümeler yaplm ve anlalmtr. Emre Tosun adl sporcumuz bu görüme ve anlamalar üzerine kampmza katlm salam ve antrenmanlara çkmtr. Buna ramen Emre TOSUN, Diyarbekirspor yönetimi ve kulüp menajeri tarafndan aranarak sporcuya daha fazla ücret teklifinde bulunulup kamptan ayrlmas salanmtr. Bugün ise 3 yllk sözleme yapld duyurulmutur. Galatasaray Spor Kulübüyle yaplan temaslarda, bu transferden haberlerinin olmadn beyan etmilerdir. Amedspor olarak Galatasaray Spor Kulübü ile resmi yazmalar ve maillerimiz de mevcuttur. Emre Tosun transferinin iç yüzü bu ekildedir.

ABDULLAH çETN LE GÖRÜMELER

Yan sra uzun bir süredir gündemi megul eden Abdullah çetin transferine de açklk getirmek istiyoruz. Abdullah çetin kulübümüzün 2017-2018 transfer döneminde, hali hazrda sözlemesi bulunan ve anlalan ilk futbolcusudur. Abdullah çetin kardeimizle anlama salam olmamza ramen ve bu durum Diyarbekirspor yönetimince de bilinmesine ramen yine Diyarbekirspor yönetimince etik deerler hiçe saylarak sözlemesi devam eden sporcumuzla bilgimiz dnda görüüp, transfer ve ücret art teklif etmeleri sonucu sporcumuz prensipte anlamamza ramen bu anlamay inkar ederek Diyarbekirspora gitmek çabas içerisindedir. Abdullah çetin meselesinin de iç yüzü bu ekildedir. Amedspor kendisinde oynamak istemeyen hiçbir sporcuyu zorla tutmaz ve tutmayacaktr da. ayet Diyarbekirspor bu transferi gerçekletirmek istiyorsa, Amedspor tesisleri ve adresi bellidir. Bir çaymz içmeye gelir, bonservis bedelini öder ve ilgili sporcuyu transfer ederler. Bu konuda da tarafmza u ana kadar gelen resmi bir teklifleri yoktur. Abdullah çetinin bonservisini ödemek isteyen her kulüp, sporcu ile de anlat takdirde kendisini transfer edebilir.

KONU YARGIYA GDEBLR

Konuyu özetlemek gerekirse, Amedspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak aldmz prensip kararlar dorultusunda, yllardr hiçbir ekilde Diyarbekirspor un temasa geçtii herhangi bir sporcuyla iletiime geçmedik. Ayn sayg ve ahlaki duruu da kendilerinden beklemekteyiz. Transfer taleplerinin etik kurallara ve usullere uygun olarak yaplp, konular kulüp yöneticileri arasnda resmi görümelerle çözülmelidir. Bu tarz etik d yöntemlerle yöneticilik yapmak kentimize zarar verir. Bu tarz filler kentimize zarar vermekle de kalmaz, hukuki yollara bavurduumuz takdirde Diyarbekirspor da zarar görür.

Bu vesileyle, Kentimizdeki tüm taraftarlara da bu yolla sesleniyor, etik d davranlarla bir ayrmann yolunu açmaya çalan kiilerin yaptklarna prim vermeyerek birbirlerine kar saygl ve düzeyli tutum sergilemelerini rica ediyoruz.

Kaynak: Diyarnsesi

Ana Sayfaya Git