Amedspor’dan cezalara tepki: Pes etmek yok

Amedspor As Başkanı Cahit Akın, Tarsus İdman Yurdu maçı sonrası kulüplerine kesilen para cezasına tepki göstererek, “Pes etmek yok, mücadeleye devam” dedi.

Haberler 25.05.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amedspor ile Tarsus dman Yurdu arasnda 16 Mays Pazartesi günü oynanan playoff rövan maçnda Amedspora toplamda 74 bin TL para cezas kesti. TFF, Amedspor taraftarlarnn neden olduu olaylar gerekçesiyle 16 bin TL, stadyuma usulsüz seyirci almndan dolay 26 bin TL, merdiven boluklarnn bo braklmamas ve bu durumun ayn sezonda 3üncü kez gerçekletirilmesinden dolay 32 bin TL ceza kesti.

Amedspor As Bakan Cahit Akn, takmna kesilen para cezalarna ilikin deerlendirmelerde bulundu. Akn, Amedsporun, TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlnn mevzuatlarna uygun bir faaliyet yürüttüünü fakat siyasi konjonktürden dolay sürekli ön yarglara ve rkç anlaylara maruz kaldklarn söyledi.

ARTIK CEZA ALMADIMIZ ZAMAN AIRIYORUZ

Amedsporun maddi ve finansal anlamda hiçbir yerel yönetimden veya devlet kurumundan destek almadn belirten Akn, takm gelirlerinin tamamen taraftarlarn verdii destekten ibaret olduunu söyledi. Maçn olduu gün Amedspor taraftarlarnn iddete maruz kalarak, stada alnmamasn üzüntüyle karladklarn ifade eden Akn, Tazyikli su, gaz bombas ve polis iddetine maruz kalmalar bizi üzdü. Tabii o konuda deiik spekülasyonlar oldu. Kulüp fazla bilet basm, o yüzden ie alnmam gibi Aslnda öyle olmad. O stadn kapasitesi 33 bin 500 kiiliktir. 33 bin 500den fazla talebin olduunu zaten kulüp olarak hem biz hem de Spor Güvenlii ube Müdürlüü polisleri de gördü. Sonuçta 33 binin üstünde insan stadyuma girmi. Darda kalanlar niye brakmyorsun? Yine alrsn kesersin cezan. Zaten alknsn. Zaten cezaszlk bizi artyor. Artk ceza almadmz zaman aryoruz. Eee siz de ceza kesmeye alknsnz. Taraftarlarmz aln içeri cezanz kesin. Almadlar ve iddete maruz braktlar. Bu üzücüydü. Devletin Biz iddet uyguladk, polisimiz iddet uygulad. Yanl yaptk, özür dileriz diyecek halleri yok. çünkü böyle bir ey olsa, ilk olur eklinde tepki gösterdi.

PES ETMEK YOK

Irkç saldrlara, küfürlere ve hakaretlere maruz kaldklarn hatrlatan Akn, yetkili yerlere yaptklar ikyetlerde de herhangi bir sonuç almadklarn söyledi. Akn, öyle devam etti: Sonuçta klasik bir bak açsyla yaplyor. te Amedspor deil mi? Hlbuki sonuçta biz sportif faaliyet yürüten bir tarafz, taraftarz. Sürekli bizi söylemlerle, pratiklerle terörize etmeye çalyorlar. Amedspor olarak bunun acsn çekiyoruz. Ama buraya taklmyoruz, yolumuza bakmaya çalyoruz. Biz kurallarn, yasalarn, mevzuatlarn verdii hakla yolumuza devam ediyoruz. Nereye kadar götürebilirsek, nereye kadar tayabilirsek Pes etmek yok. Amedspor sportif alanda her zaman taraftarlaryla birlikte mücadelesini verecektir.

Ana Sayfaya Git