Amedspor'dan taraftarsız maç protestosu

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup 19'uncu hafta maçında bugün deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaşacak olan Amed Sportif Faaliyetler, sahaya çıkmama kararı ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Amedspor Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, bin bir zorlukla yürütmeye çalışılan sportif faaliyetin taraftar olmadan anlamsız olduğunu ve bu kararları protesto etmek için Sivas Belediyespor maçına çıkılmayacağını basına ve kamuoyuna bildirmektedir" denildi.

Haberler 29.01.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 2nci Lig Krmz Grup 19uncu hafta maçnda bugün deplasmanda Sivas Belediyespor ile karlaacak olan Amed Sportif Faaliyetler, sahaya çkmama karar ilikin yazl bir açklama yapt. Amedspor Yönetim Kurulundan yaplan açklamada, Yönetim Kurulumuz, bin bir zorlukla yürütmeye çallan sportif faaliyetin taraftar olmadan anlamsz olduunu ve bu kararlar protesto etmek için Sivas Belediyespor maçna çklmayacan basna ve kamuoyuna bildirmektedir denildi.

MAçA çIKMAMA KARARI

Deplasmanda Sivas Belediye Spor ile karlaacak olan Amed Sportif Faaliyetler, seyircisiz oynama cezasn protesto etmek için sahaya çkmad. Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Yönetim Kurulu tarafndan, takmn sahaya çkmamasna ilikin yazl bir açklama yapld. Açklamada u ifadelere yer verildi: Ziraat Türkiye Kupas grup maçlarnda 23 Aralk 2015 tarihinde oynanan Amedspor-Baakehir maçnda tribünde açlan çocuklar ölmesin maça gelsin pankart sonras, bugüne kadar birkaç deplasman dnda tüm deplasmanlar taraftarlarmza; il ve ilçe spor güvenlik kurulu kararlaryla yasaklanmtr. Bu kararlara kar dava açldnda, ilk inceleme dahi maçn oynand tarihten çok sonra yaplmakta ve dava yolunu etkin bir yol olmaktan çkarmaktadr. dari ilemlere kar dava açabilmek anayasal bir haktr. Uygulanan ekliyle idari bir ileme kar etkin yargsal denetimin bertaraf edildiini bilmenizi isteriz. 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda bu yasaklar devam etmitir. 2,5 sezonda kupa maçlarmz dahil deplasmanda oynadmz maçlardan 41inde seyirci cezas ile deplasmanda oynamz. Türkiyenin büyük takmlarndan olan Fenerbahçe ve Bursaspor ile yaptmz kupa maçlarnda dahil maalesef bu haksz kararla kar karya kalm ve haksz bir rekabet ortam yaratlmtr. Bütün bunlar devam ederken biz spor ahlakndan çkmayarak bütün mücadelemizi bu çerçevede vermeye çaba göstermiizdir.

SEYRC YASAI UYGULAMASI

Ankaragücü, Kocaelispor, Adana Demirspor, Sakaryaspor, Afjet Afyonspor, bölgemiz ve kentimizin dier takm Diyarbekirspor gibi takmlar deplasmana binlerce kii olarak gidip güvenlii salanabiliyorsa, Amedsporun da salanmaldr. Eer bu yasak sadece Amedspor içinse o zaman farkl durumlar olduunu düünürüz. Sporda olmas gereken budur, ayrca seyircimizin güvenliini alamayan valilik, sporcumuzun sahada güvenliini hiç alamaz. Kald ki daha önce sahada yaplan saldrlarla ba baa kaldk. Bugüne kadar deplasman yasaklarna kaldrlmas için her yolun denenmi olduunu ve bir sonuç alnamadn üzülerek belirtmek isteriz. Taraftarsz bir futbolun kime veya neye hizmet ettii sorularn bu kararlar alan tüm mercilere soruyoruz. Amedspor taraftarlarnn talepleriyle birlikte, Yönetim Kurulumuz yapm olduu deerlendirme sonucu; her yolun denendiini, bin bir zorlukla yürütmeye çallan sportif faaliyetin taraftar olmadan anlamsz olduunu ve bu kararlar protesto etmek için Sivas Belediyespor maçna çklmayacan basna ve kamuoyuna bildirmektedir.

Ana Sayfaya Git