Amedsporlu kadın futbolcuları Beşiktaş maçı heyecanı sardı

TÜRKİYE Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'ne bu yıl çıkan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Kadın Takımı, Pazar günü saat 11:00'de Beşiktaş ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberler 11.11.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn futbolcular, Beikta ile oynayacaklar maça bütün kadnlar beklediklerini söyledi.

Dou ve Güneydou Bölgesinde Kadnlar 1inci Futbol Liginde mücadele edecek tek takm olan Amedspor Kadn Takm, ligin ilk haftasnda Pazar günü sahasnda Beikta konuk edecek. 10 takmn mücadele ettii ligde bu yl ilk kez yer alacak Amedspor Kadn Takm, futbolcularnn bazlarnn üniversite örencisi olmasndan dolay antrenman çalmalarna akam saatlerinde takmn teknik direktörü Bilal Yakut eliinde sürdürüyor. Amedspor Kadn Takm Antrenörü Bilal Yakut, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde kadnlarn 1inci ligdeki tek temsilcisi olduklarn belirterek, Beikta ile yapacaklar ilk maçn heyecan dolu geçeceini söyledi.

KADINLARI FUTBOLA KAZANDIRMAK çN ALELER KNA ETMEK ZOR OLDU

Amedspor Kadn Takm oyuncularnn büyük bir bölümünün kendi alt yaplyarnda yetitiini dile getiren Yakut, lk etapta kadnlar futbola kazandrmak için aileleri ikna etmek için çok uratk. Futbolcularmzn 8i üniversitede okuyor. Kadn takmmzn varl, futbolcularmzn eitim görmeleri açsnda çok büyük bir önem arz ediyor. Kadn futbol takmnda 10 yldr görev yapyorum. lk baladm zaman, spordaki cinsiyet sorunu bizim karmza çkmt. Kadnlar futbol oynar m? gibi sorunlarla karlatk. Fakat kadnlarn isteklerini ailelerine anlattk. Daha sonra elde ettikleri baarlar ve üniversite eitimine atlmalar bizim ilerimizi kolaylatrd. lk etapta bölgenin yapsndan hem de kadn futbolunun bölgede ilk balangcnn biz olduumuz için hiç honut karlanmad. Zorlandk, aileleriyle görüüp, ikna ettik, baardk. imdi ise aililer kzlarn bize getiriyorlar. Diyarbakrl olmayp da aramzda olanlar da var. Spordaki memleket karmaasn ortadan kaldrmak için Amedspor iyi bir projedir. Batdaki kardelerimizin de gelip bizimle omuz omuza mücadele vermesi beraberliimiz için önemli bir örnek olacaktr. Aramzda zmirli olan futbolcularmz da var dedi.

BEKTAI AIRLAMAKTAN BÜYÜK KEYF DUYACAIZ

Bilal Yakut, Pazar günü sahalarnda oynayacaklar Beikta maç için ise Beikta bizden daha çok tecrübeli bir takm. Onlarla iletiim halinde bulunduk. Onlar burada arlamaktan büyük keyif duyacaz. Beikta biz burada Amedsporun misafirperverlik deeriyle en iyi ekilde arlayacaz diye konutu.

GÜZDE ALçU: çENEDEN çOK AYAKLARIMIZI KONUTURMAYI SEVYORUZ

Takm kaptan Güzide Alçu ise 9 yldr Amedsporda futbol oynadn ifade ederek, kadnlara kaptanlk yapmann kolay ve zor yanlar olduunu belirtti.

Güzide Alçu sözlerini öyle sürdürdü: çünkü ayn duygular yayoruz. Bir yandan da zordur. çünkü çene biraz durmuyor. çeneden çok, biz ayaklarmz konuturmay seviyoruz. Erkeklerin feodal yapsndan dolay, kadnlar hep bir arka plana atlyor. Kadnlar futbola buluturmak için bir çok yere pankartlar astk. Unutmasnlar ki, her baarl erkein arkasnda bir kadn vardr. Biz de Amedspor erkek takmnn arkasndayz. Pazar günü Beikta ile oynayacamz maça tüm taraftarlarmz davet ediyoruz.

HEM TIP FAKÜLTES ÖRENCS HEM DE ORTA SAHA OYUNCUSU

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi 1inci snf örencisi olan Dilan Kaya bir yandan tp eitimi gördüünü dier yandandan Amedspor Kadn Takmnda top koturduunu söyledi. Takmda orta saha oyuncusu olarak görev yapan Dilan Kaya, hem doktorluk hem de futbolu bir arada yürütmenin zor olduunu, ama sevince buna katlandn söyledi. Küçüklüünden beri futbola ilgi duyduunu anlatan Dilan Kaya, Bazen antremanlardan dolay derse giremediim zamanlar oluyor. Gece geç saatlere kada ders çaltm zamanlar oluyor. çok dinlenmeye vaktim pek olmuyor. Ama hem doktorluu hem de futbolu seviyorum. Hem iyi bir doktor olmak istiyorum hem de Amedsporda iyi bir yere gelmek istiyorum. kisinden de vaz geçmeyeceim. Pazar günü Beikta ile oynayacamz maç için çok heyecanlym. Kendimize güveniyoruz ve iyi bir maç çkaracaz dedi.

Ana Sayfaya Git