Anne ve babaların zorlu rakipleri

Siirt'te bir tekvando antrenörü, anne ve babaların spora katılımını sağlamak için 'çocuğumla spor yapıyorum' projesi başlattı. Projeye destek veren anne ve babalar, küçük yaştaki tekvandocu çocuklarının karşısına çıktı, kıran kıran geçen karşılaşmada her iki taraf da keyifli bir mücadele izletti.

Haberler 15.11.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekvando antrenörü olarak görev yapan Osman Katuk, yalar 6 ile 12 arasnda deien 120 tekvandocunun ailelerinin de spora katlmlarn salamak ve çocuklaryla birlikte spor yapmalarn salamak için çocuumla spor yapyorum projesi balatt. Programda düzenlenecek olan müsabakada çocuklarn rakipleri anne ve babalar oldu. Birbirinden sert ve bir o kadar da zevkli geçen karlamalarda çocuklar ebeveynlerine üstün gelmek için tüm hünerlerini gösterdi.

çocuklarn tekvando ile hem zihinsel hem bedensel geliimlerini saladklarn aktaran Antrenör Katuk, 120 sporcuyla balatm olduumuz çocuumla spor yapyorum program miniklerin anne ve babalaryla spor yaparak özgüvenlerini kazanmalarn, sporu sevmelerini amaçlyor. Anne ve babalar youn bir katlm gösterdi dedi.

3 çocuunu spor yapmaya gönderen Hilmiye Tayer ise iki aydr tekvando yapan çocuunun iyi bir geliim gösterdiini söyledi. Tayer, çok memnunum. Dersten ayr tekvando yapmalar onlar motive ediyor. Zinde oluyorlar. Özgüvenleri geliiyor. Daha çok ne istediini bilen çocuklar oluyorlar. Hafta sonlar tekvando yapmak onlara bir aktivite oluyor. Tekvando da bu kadar yol kat edeceklerini bilmiyorduk. çok mutluyuz diye konutu.

Veli Onur çelepçkay da yaklak 2 aydr olu Ahmeti tekvandoya gönderdiini dile getidi. çelepçkay, Olumun ders baars gayet yüksek ve çok iyi. çocuumun sosyallemeye ihtiyac vard. Tekvando yaparak 2 ay içerisinde büyük bir geliim kaydettiini gördüm. Spor yaparak özgüvenini kazandn gördüm. Halkmzdan isteim çocuklar için sadece ders baars istemesinler, bu tür aktivitelere de çocuklarn göndermeleri gerekiyor eklinde konutu.

Mukaddese Ünal adl bir anne ise, çocuklar ve kendi için spor yaptn, 6 aydan beri çocuuyla tekvando çalarak ayn zamanda stres de attn söyledi. Ünal, çocuklarm da çok güzel geliim saladn gördüm. Özgüvenleri geliti. Küçük olumda bacaklarnda adm atarken kaslarnda problem vard. u an daha iyi. Spor yapmalar beni de mutlu ediyor. Her hafta sonu tekvando yapmaya koarak geliyoruz. Spor yaparak enerjimizi atyoruz. çocuklarm spor yaparak baar salad, bu baar derslerine olumlu yansd ifadelerini kulland.

Tekvandocu Semanur Yeilay, 8 aydan beri spor yapyorum. Bugün annemle spor yaptm çok mutluyum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum dedi.

Veli Murat Öztank, 7-8 aydr çocuunu tekvando kursuna gönderdiini söyledi. Öztank, çocuumun sokaklarda dolaacana gelip tekvando yapmasn istedim. Sosyal yönden gelimesi için tekvando yapmaya gönderdim. Bu tür faaliyetlerin yaygnlamas gençler için daha iyi olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git