Antalyaspor'da seçimli genel kurul kararı alındı

Öztürk, 'Antalyaspor taraftarı' diye başladığı sözleri sırasında göz yaşlarını tutamayarak toplantı salonundan ayrıldı.

Haberler 16.11.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyaspor Kulübü Bakan Ali afak Öztürk, seçimli olaanüstü genel kurul karar aldklarn açklad. Öztürk, toplantnn sonunda gözyalarn tutamayarak salondan ayrld.

Atilla Konuk Tesislerinde basn toplants düzenleyen Ali afak Öztürk, 30 Haziran 2016da yaplan genel kurulla göreve baladklarn aktard. Göreve baladktan 1 ay sonra sportif baar yakalamak amacyla kentin adnn dünyada daha bilinir hale gelmesi için çalma yaptklarndan bahseden Öztürk, Antalyasporun sportif ve mali durumunun deerlendirilmesiyle sonuca ulamann güç olduunu belirterek, göreve baladktan 1 ay sonra bakanl brakmak istediklerini anlatt. lgililerin göreve devam etmeleri ve gelir getirecek projelerle Antalyaspora katk salayacaklarn belirtmesi üzerine bunlara inanp göreve devam ettiklerini dile getiren Öztürk, bu süreçten sonra da Antalyaspora gelir getirici projeler gelitirdiklerini söyledi.

MADD SONRUNLARI ORTADAN KALDIRDIK

Antalyaspora yaratlan kredi ile birikmi maddi sorunlar ortadan kaldrdklarn ifade eden Öztürk, finansal disiplinle kulübü, ulusal lisanstan UEFA lisans alan kulüp haline getirdiklerini belirtti. Stad ve Atilla Konuk Tesislerini devraldklarndan bahseden Öztürk, Antalyasporun tüm branlarda üst liglerde desteklenmesi için çaba gösterdiklerini, kombineli taraftar saysn 24 bine yükselttiklerini vurgulad.

Avrupada uygulanan pilot takm uygulamasnn örnei kapsamnda Kemerspor ile anlama imzaladklarn kaydeden Öztürk, lisansl futbolcularda kadrodaki kalabalk yapy yüzde 50 orannda azalttklarn söyledi. Antalyaspor tarihinin en baarl sezonunu geçirdiklerini aktaran Öztürk, göreve geldikleri ilk ylda sportif baar olarak birçok ilki gerçekletirdiklerini dile getirdi.

SÖZLER TUTULMADI

Antalyasporun göreve baladklar 30 Haziran 2016 öncesinde 32.5 milyon Euro borcu bulunduunu anlatan Öztürk, görevde olduu süreçte, borcun 45 milyon Euroya yükseldiini söyledi. Antalyasporun sadece 3 bankaya borcu bulunduunu ve ödenmemi borcu olmadna dikkati çeken Öztürk, banka borcu ödemelerinin 2023 ylna kadar vadelendirildiinden bahsetti. Göreve geldiklerinde 66 olan futbolcu saysnn 36ya indirildiini vurgulayan Öztürk, 23 milyon 950 bin Euro olan takm deerini 45 milyon Euroya yükselttiklerini ifade etti.

Öztürk, Futbolcu says yüzde 50 dümü, borç yüzde 40 artm ama eldeki futbolcu deeri yüzde 100 artmtr. Maalesef 2016/2017 sezonu geride kald ve u anda bulunduumuz konumda hiç bir gelir kayna yaratlmad. Bu güne kadar verilen sözler bize kar tutulmad. Sezon balangcnda da Antalya ve Antalyaspor için baz transferler yaptk. çou bedelsiz, iyi oyunculard. Bize geldiklerinde piyasa artlarnda iyiydi. Bir oyuncu harici belki daha az maa kazanarak geldiler. Amacmz Antalyasporu iyi bir yere getirebilmekti. Bütün amacmz buydu. Geçen sene 5inci bitirdiimiz yerden Avrupay getirebilmekti amacmz. Bu yatrmlarn da yaplmasnn nedeni yürüttüümüz projeler ve projelerin sonuçlanmasyd. Gerçekten güzel projeler ve Antalyasporu kurtaracak projelerdi diye konutu.

KARALAMA KAMPANYASI YAPILDI

Antalyasporda göreve geldikten sonra kendisi hakknda karalama kampanyas yapldn dile getiren Öztürk, bu sezon ligde geçen sene ile ayn puanda olmalarna ramen daha güçlü kadroya sahip olduklarn söyledi. Antalyasporun baarsn ya da kendi yönetimiyle Antalyasporun baarl olmasn istemeyenler olduunu vurgulayan Öztürk, öyle konutu:

Antalyaspor Kulüp Dernei, Antalyaspor A. ve Antalya Büyükehir Belediyesi arasnda imzalanan sözlemelerde Antalya ilinde moloz döküm yerlerinin iletme hakkn Antalyaspor olarak aldk. Yaklak 1 yldr yürütülen projenin meyvelerini Antalyaspor ve amatör bran sporlar alacak derken ve 1 Kasm 2017de sözleme imzalamken, güçlü Antalyaspor için büyük bir adm attk derken, dün meclis kararyla birim fiyat yara yarya dütü. Bunun bize maliyeti yar yaryadan daha fazla oldu. Bu moloz iinin üzerine deinmek istiyorum. Antalyasporun geleceini kurtaracak bir proje. Baktnzda 2046 ylna kadar ortalama beklentimiz senede 25 milyon lira olacak bir projeydi. Bu sene için yaptmz yatrmlar mantkl hale klacak projeydi. Bize verilen söz de buydu çünkü. Her ey imzaland. Yatrmc firma ile anlama imzaland. Bundan sonra bu rakam dütü. Hatta burada 25 milyonun 18 milyonu garanti olarak anlalmt. 18 milyon lira Antalyaspora gelir gelecekti. Birim fiyatnn düürülmesi yatrmclar için tüm mant kaldryor. Antalyasporun kazanaca paray düük hale getiriyor. Yatrmc için hem bu sene hem de gelecek yllara garanti vermesini imkansz hale getiriyor. Gerek bu proje gerek üretilen dier projelerde sonuca ulalmamasn biz anlamakta güçlük çekiyoruz.

YÖNETM OLARAK YORULDUK

Antalyasporu Türkiyenin büyük kulüpleriyle boy ölçtürmeyi ve Avrupada oynatmay hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, bahsettii nedenlerden dolay Antalyasporun kendisiyle baarl olmasnn istenmedii düüncesinin akla geldiini belirtti. Kulüpten herhangi bir çkar, siyasi hedefi olmadn ve Antalyasporu kiisel basamak olarak görmediini vurgulayan Öztürk, öyle konutu:

u anda yorulmu durumdayz. Biz de yönetim olarak. Özellikle bu karar, dierleri çözülür ama meclisten çkan son karar bizi gerçekten büyük anlamda üzmü bulunuyor. Türkiyenin bütün illerinde örneklerini görüyorsunuz. Bursada Trabzonsporda gelir getirici projelerin arkasnda duruluyor ama bizim yönetimimizin yapt projenin Antalyaspor tarihinde benzeri yok. u anda bulunduumuz anlamda sportif anlamda da baarya ulaacana inandmz Antalyasporun yeni projeler üretilmesi, Antalyasporda daha fazla bütünlük olmas, daha pozitif düünülen, gelecek planlamas daha fazla düünülen bir yönetimin potansiyelli olarak göreve gelebilmesi için biz teminen seçim gündemli olaanüstü genel kurul düünüyoruz. Buna ilikin takvimi ayrca irket paydalar ve kamuoyuyla paylaacaz. Tüm Antalyaspor camias bilsin ki göreve nasl baladysak olaanüstü genel kurula kadar da ayn duruu sergileyeceiz. Bugüne kadar desteklerinden dolay sayn Dileri Bakan Mevlüt çavuoluna Valimiz Sayn Münir Karaloluna ve emei geçenlere destek olanlara teekkür ediyoruz.

Öztürk, Antalyaspor taraftar diye balad sözleri srasnda göz yalarn tutamayarak toplant salonundan ayrld. Toplantda Öztürkün yannda Asbakan Bora Terziolu da yer ald.

Ana Sayfaya Git