Antrenörü kahveci olan takımda, solist ve garson top koşturuyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, işçi, garson, solist gibi farklı meslek gruplarından gençler, işlerinden arta kalan zamanı futbolla geçirmek için 3. Amatör Lig'deki bir futbol kulübünü devraldı.

Haberler 27.04.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tula fabrikasnda içilik, kraathanede garsonluk, düün salonunda solistlik gibi farkl mesleklerden ekmeini kazanan gençler, ekonomik skntlara ramen futbol sevdasyla devraldklar kulüp bünyesinde top koturuyor.

Sur ilçesine bal Dicle Mahallesinde yaayan gençler, geçimlerini salamak için çaltklar ilerinden arta kalan zamanlarda mahalledeki bo bir arsada futbol oynamak için bir araya geldi.

Futbolu profesyonel anlamda sürdürmek isteyen gençler 3 yl önce 3. Amatör Ligde oynayan Hançepek Spor Kulübünün devredilmek istendiini örendi.

Kulübü devralan ve birikimlerini kimi zaman yeni transfer edilen oyuncunun lisans, kimi zaman deplasman maçlarnda yol paras olarak deerlendiren gençler, maç öncesi karnlarn çounlukla yer sofrasnda ekmek, peynir ve domatesle doyuruyor.

Azimleriyle iki yl üst üste ampiyon olarak takmn Süper Amatör Lige yükselmesini salayan gençlerin bu baarlar, mahalle sakinlerinin gözünden kaçmad.

Mahalledeki dier gençlerin takmda top koturma talebi, kulübün masraflarnn ortak karlanmas ve kt imkanlar nedeniyle kendi malzemelerini temin etmeleri artyla kabul edildi.

Kulübün ad, yönetime mahalledeki aabeylerinin de katlmyla Sur Spor olarak deitirildi.

- Ayakkab numarasna göre oyuncu deiiklii

çklan maçlarda krampon eksiklii nedeniyle oyuncu deiiklii ayak numaras uyan futbolcular arasnda yaplrken, imkanszlklara ramen ligde kalmak için oyuncular kyasya mücadelesine devam ediyor.

Ulamlarn kiraladklar pikap ya da toplu tama araçlaryla salayan futbolcularn, ark ve türküler eliindeki antrenman ve maç yolculuu ise görülmeye deer.

En büyük destei tribünleri dolduran mahalle sakinlerinden alan futbolcular, gençleri kötü alkanlklardan korumak ve sporla vakit geçirmelerini salamak için inili çkl performansla top koturmay sürdürüyor.

- Kulüp bakan Turan: 9 çocuum vard, u an 44 çocuum var

Kulüp bakan olarak seçilen Paa lakapl Mehmet hsan Turan, mahalledeki küçük esnaf ve emekçi insanlardan yeni bir yönetim oluturduklarn söyledi.

9 çocuum vard, u an 44 çocuum var. Hepimizin ortak gayesi gençlerimiz. ifadelerini kullanan Turan, masraflar karlayabilmek için youn çaba sarf ettiklerini aktard.

Deplasman maçlarna giderken zorlandklarn ifade eden Turan, gençler için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çaltklarn dile getirerek, Bölgemizdeki gençleri terör ve uyuturucudan uzak tutabilmek adna çalmalyz. Bu hususta kendi çapmzda emeimizle yapabildiklerimizi yapmaya çalyoruz. Bunlar bizim gençlerimiz. Yapabildiimiz, gücümüzün yettii bu. diye konutu.

- çkan oyuncu kramponunu yedek oyuncuya veriyor

Mahallede kraathane ileten Jose Mourinho lakapl teknik direktör Enver Bütüaba, saha kenarnda oyunculara verdii taktiklerdeki heyecanl hareketlerinden dolay kendisine bu lakabn verildiini söyledi.

Bütüaba, maddi yetersizlikler nedeniyle futbolcularna verdikleri en büyük primin onlarn yannda olmak olduunu belirterek, dmanlara bazen pikapla bazen minibüsle bazen yaya gidiyoruz. arklarla türkülerle sanki piknie gider gibi idmanmz yapyoruz. ifadelerini kulland.

Takmn malzeme eksiklii nedeniyle maça çkacak ilk 11 ve yedekleri kramponu olan futbolculara göre ayarlamak zorunda kaldna iaret eden Bütüaba, hesapta olmayan bir sakatlk durumunda ise zor duruma dütüünü aktard.

Bütüaba, dütüü zor durumdan çkmak için bulduu formülü ise öyle anlatt:

Ayakkab numaralarna bakyorum hangisine uyuyorsa oyuncu deiikliimi ona göre yapyorum. Sakatlanan oyuncum oyundan çkarken yedek kulübesindeki futbolcuya ayakkabsn vermek zorunda kalyor. Yedek futbolcumuz ondan sonra sahaya giriyor.

- Final oynayacak takmlara davet

Ziraat Türkiye Kupas finalinin 9 Maysta Diyarbakrda oynanacan anmsatan Bütüaba, bunun gurur verici bir gelime olduunu vurgulad.

Bütüaba, kulüp olarak finalde karlaacak takmlara baar dileyerek, Gelecek takmlar Sur Spor Kulübü olarak kraathanemize çay içmeye davet ediyoruz. Belki onlardan taktik alrz. Devlet büyüklerinden ve hayrseverlerden destek bekliyoruz. diye konutu.

- Hem tula fabrikasnda içi hem takm kaptan

Tula fabrikasnda çalan takm kaptan Emrah Orman, 17 yandan beri amatör olarak futbol oynadn söyledi.

Orman, Köyümün takmnda oynamak ayr bir deer katyor. Gençlere sahip çkmak, onlara kaptanlk yapmak insan mutlu ediyor. Bir yandan iimizi yapyoruz, bir yandan da gençlere sahip çkyoruz. nallah daha baarl olacaz. ifadelerini kulland.

Hedeflerinin bu gençlerle daha iyi yerlere gelebilmek olduunu anlatan Orman, bunun için ellerinden geleni yaptklarn, yapmaya da devam edeceklerini, kurumlardan destek beklediklerini belirtti.

- Solist Feyyaz

Futbolculardan düün salonlarnda solistlik yapan Feyyaz lakapl ehmus Eli, maddi destekte bulunduklar kulüp bünyesinde futbol oynadklarn kaydetti.

Eli, çalmas nedeniyle futbola zaman ayrmakta zorlansa da top koturmaya devam ettiini dile getirerek, kimi zaman antrenman yapmadan maça çktn aktard.

- Kadir Güzelses: Bu sene hedefimiz ligde kalmak

Kraathanede garsonluk yapan Kadir Güzelses, çalma saatlerinden dolay idmana ve maçlara zorlukla katldn söyledi.

Futbola am diyen Güzelses, kulüpte transfer dahil bütün ihtiyaçlar yönetim ve futbolcularla imece usulüyle karlamaya çaltklarn dile getirdi.

3 yldr kulüpte top oynadn, yakaladklar kardelik ortamyla daha büyük baarlara imza atacaklarn dile getiren Güzelses, Transfer, yeme ve içme masraflar ile bir arkadamzn ihtiyac halinde aramzda para topluyoruz. Deplasman maçlarndan sonra domates, ekmek, peynir alp, yiyoruz. Hepimiz hrsl bir ekilde maçlara çkp, kazanmaya çalyoruz. Seneye de inallah güzel bir ekilde devam edeceiz. Yeni gelen arkadalarmz da olacak, imkanlarmz ölçüsünde transferler de yapacaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git