Arda yanlış yapmıştır

TFF Mali Genel Kurulu'nda açıklamalar yapan Başkan Yıldırım Demirören, eleştirileri kabul edebileceklerini ancak hakareti asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Arda Turan ile gazeteci Bilal Meşe arasında yaşanan tatsız olay ve Arda'nın milli takımdan çıkarılması konusuna da değinen Demirören şunları söyledi:

Haberler 10.06.2017 - 15:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sayn onursal bakanm, saygdeer bakanlar, futbol ailemizin çok deerli üyeleri, genel kurulumuzun saygn delegeleri, sevgili konuklar, sizleri sayg ve sevgiyle selamlyorum... Türkiye Futbol Federasyonunun 2017 Yl Olaan Mali Genel Kuruluna ho geldiniz.

UEFAdan gelen deerli misafirlerim UEFA Yönetim Kurulu üyesi Sayn John Delaney ve UEFA yetkilisi Sayn Eva Pasquier, sizler de ho geldiniz.

Futbol ailesinin paydalar olarak, 2016-2017 sezonunu hep birlikte baar ile tamamladk. En alt liglerden Spor Toto Süper Lige kadar saha içinde çekimeli bir sezonun heyecann paylatk. Ligler ve kupalarda centilmence mücadele edip, Fair Play ruhunu yücelterek ampiyon olan tüm kulüplerimizi en içten duygularmla kutluyorum.

Bir yl aradan sonra siz deerli Türk futbol ailesi ile bulumaktan dolay çok mutluyum.

Sizlerin, ahsm ve yol arkadalarma güç veren güveninize layk olabilmek için çok çalyoruz ve bu genel kurullar, yaptklarmz anlatabilmek, yaplan eletirileri yantlamak adna önemli bir frsat olarak görüyoruz.

Deerli genel kurul üyeleri, zor bir sene geçirdik... Ülkemiz 15 Temmuz hain darbe giriimine maruz kald. Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann dirayetiyle çok sevdiimiz ülkemiz, mevcudiyetini korudu. Bu süreçte futbol ailesi, devletinin, demokrasinin yannda olduunu gösterdi, içindeki hainleri temizledi, örnek bir duru sergiledi.

Milli birlik ve beraberliimizi dünyaya tüm statlarmzdan haykrdk. O günlerde futbol toplumun ilac oldu. Biz bu süreçte bamz deil gövdemizi tan altna koyduk. Hatta Türk futbolu için 5 yldr her türlü fedakrl yapyoruz... 27 ubat 2012de göreve geldiimizdeki ortam hatrlayn... Bir asra yaklaan Türk futbolunun tek gündemi, ike süreciydi... UEFA karanlk bir kbus gibi üzerimize çökmütü. O gün bakan seçildiimde sizlere bir söz vermitim. Türkiyeye 5 yl, 8 yl Avrupadan men gelecei konuulurken Süreç bitecek demitim. FETÖnün Türk futboluna hain saldrs karsnda bata Sayn Aziz Yldrm, Fenerbahçe ve Beikta camialar ile o gün içeride olan arkadalarmz olmak üzere hepimiz büyük bir mücadele verdik. Futbol Federasyonu olarak ben ve yönetici arkadalarmn dik duruuyla, 6 yllk bir mücadelenin sonucunda verdiimiz sözü tutarak süreci bitirdik.

Türk futbolunun önünü açtk. Ardndan devrim niteliinde admlar attk. Bugün Avrupada örnek gösterilen Riva rüyasn gerçekletirdik. Bize güvenin göstergesi olan dünya markalar ile sponsorluklar imzaladk. Futbol Federasyonu tarihinde görülmemi tasarruflar yaptk. Ve tüm kulüplerimize çok önemli miktarlarda kaynak aktarmlar saladk.

Kulüpler Birlii ile ortak bir çalma yapp, naklen yayn dalmndan aldmz pay %12den %4e düürdük ve kimsenin yapamayaca büyük bir fedakrla sizler için imza attk. Böylece kulüp bana milyonlarca dolar ek katk saladk.

Profesyonel hakemlii getirdik, sistem her geçen gün rayna oturuyor. Video Yardmc Hakem Sistemi VARn ilk uygulamasn gerçekletirdik.

Sayn enes Erzikin yerine sayn Servet Yardmc, ülkemiz ve federasyonumuzun gücü ve büyüklüüyle UEFA Yönetim Kurulu üyeliine seçildi.

Görülmeyen ilerimiz ise saymakla bitmez...

Deerli dostlar;

Özetle 5 ylda gelirimizi 240 milyondan 669 milyona çkarttk ve finansal açdan federasyon tarihinin en parlak dönemini yayoruz.

Yine çkan tüm krizleri çözmü, hain oyunlar bozmu, Türk futboluna istikrar getirmi bir federasyonuz. Haliyle tüm bunlar yaplp zor günler ve zorluklar geride kalnca federasyona talipler çoalyor.

Ancak görüyorum ki, son günlerde yine ayn oyunlar sahnelenmek isteniyor, Türk Milli Takm ile Futbol Federasyonu kartrlmaya çallyor. Bir yl önce bu zamanlar prim konusu çok tartld... Bir bardak suda frtnalar kopartld. Hatalar elbette oldu ama kimse Söz konusu Ay-Yldzsa gerisi teferruat demedi... Türk futbolunu kartrmak isteyenlere frsat verildi.

Yazl ve görsel basnn ilk maçtan hemen sonra hocamzn ve oyuncularn üzerine gitmesi, çocuklar ypratmas yanlt... spanya ile oynadmz kader maç iddetli bir saldr altnda oynand...

Ben ve hocamz dahil herkese hakaretin bini bir parayd. Bir yl geçti, yine ayn kaotik durumla kar karyayz... Yine hocamz yine kaptanmz ve futbolcularmz kar karya getiriliyor.

Fatih Hoca gibi bir deere sahip çkmamz gerekir. Eletiri olabilir, olmal da kabul ediyorum ama hakareti asla... Bir futbolcunun da bu tür olaylara gösterecei tepkinin fiziki ve hakaret dolu olmamas gerekir. Arda kaptanmz bir yanl yapmtr. Yanl yaptn da Ardaya medeni yollarla göstermemiz gerekir. Hakaret ederek, üzerine giderek, ona yüklenerek deil. çünkü Arda bir dünya markas, Türk futbolunun bir deeri ve böyle yetenekler kolay yetimez. Ayrca Ardann da referandum sürecinde benim gibi verdii destekten dolay kasten eletirildiini çok iyi biliyorum. Fakat nedense bu olaylarn gene kritik bir milli maç öncesi ve çok önemli bir dönemde yapldn, gündeme tandn görüyorum.

Oysa tam da Milli mesele deyip, A Milli Takmmza, sahip çklma zaman... Kenetlenme, birlik ve beraberlik olma zaman. 2018 Dünya Kupasna gitme zaman...

Euro 2024ü alma zaman...

Naklen yayn gelirlerini 500 milyon dolardan 800 milyonlara çkarma zaman...

Hatann kimde olduunu aramayp, milli menfaatlerimizi en önde tutma zaman...

Daha önemlisi herkesin kendine çeki düzen verme zaman...

Sevgili dostlar 15 Temmuzdan hepimiz dersimizi aldk... Türkiye tek bana brakld... Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann dedii gibi Baka vatanmz yok.

Gelin, Türk futbol ailesi olarak 15 Temmuzdaki duruumuz gibi örnek olalm. Bir olalm, diri olalm. Rahmetli Özhan Canaydn gibi kaybedince kazanann elini skan, merhum Süleyman Seba gibi ezeli rakibin bakanna edilen küfürleri bir iaretiyle susturan, örnek bakanlar gibi olalm.

Bir kulübü, bir rengi sevebilirsiniz, bir takma mensup da olabilirsiniz. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu üyesi olmak ayr, bir kulüp üyesi olmak ayrdr.

Futbol Federasyonu ov yapma yeri deil icraat yapma makamdr.

Deerli genel kurul üyeleri,

Özellikle bu sezon kurullarmz çok fazla eletiri ald... Hatrlatmak isterim ki biz bu arkadalarn hepsini 15 Temmuzdan sonra seçtik... lerinin ehli ve uzman olmalarnn dnda, güvenilir olmalar çok önemliydi. O günlerde hem FETÖ temizlii yaptk hem de bu kurullar oluturduk. Peki soruyorum, hangi bakan o günlerde kurullara bir tane isim önerebildi?

Ama benim kurullarm, o günün kaotik ortamnda ilerini en iyi ekilde yapma mücadelesi verdi. Evet, kabul ediyorum hakemlerimiz hata yapmtr. Ama kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduunu söyleyemez. Hata hep oldu, olmaya da devam edecek.

Tahkim ve disiplin kurullarmza gelince... Evet, Talisca, Volkan Babacan, Yalçn ve bunlar gibi baz kararlar, vicdanen beni ve Yönetim Kurulu arkadalarm da memnun etmemitir.

imdi buradan onlara veya yeni adaylara sesleniyorum... Vereceiniz kararlarda bundan sonra hukukun yan sra toplum vicdann da düünerek hareket edin. Saygdeer futbol ailesi, sözlerimi bitirirken herkesi vicdannn sesini dinlemeye saduyulu olmaya davet ediyorum. Biz omuz omuza verirsek birlik ve beraberliimizi salarsak aamayacamz engel yok.

Sizlerden aldmz güçle gelecee umutla baktmz bilmenizi istiyorum. çinde bulunduumuz Ramazan aynn sizlere, temsil ettiiniz kuruma, ülkemiz ve tüm insanla hayrlar getirmesini diliyorum.

Bizlere duyduunuz güven ve genel kurulumuza katlmnz nedeniyle sizlere tekrar teekkür ediyor, beni sabrla dinlediiniz için sizleri sayg ve dostlukla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git