Arka sokaklardan şampiyonluğa uzanan kardeşler

Kick boks ve Muay Thai'de Türkiye şampiyonu olmayı başaran Şanlıurfalı Agolday kardeşler, dünya şampiyonu olabilmek için ter döküyor.

Haberler 15.11.2016 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfal olan Kick Boks Milli Takm Antrenörü Murat Akaltun, kentin dezavantajl bölgelerinde yetenekli gençlerin tespit edilmesine yönelik yapt aratrmalarda merkez Eyyübiye ilçesindeki 20 yandaki Sezer Agoldayn dövü sporlarna ilgisini fark etti.

Akaltunun spor salonuna davet ettii Sezer Agolday yaklak 3 yllk çalmann ardndan adn Türkiyede yava yava duyurmaya balad.

Gün geçtikçe daha fazla dövü sporuyla ilgilenen Sezer, bir süre sonra yetenekli olduunu düündüü kendisinden 4 ya küçük kardei Menan da salona getirdi.

Ksa sürede önemli baarlara imza atan Sezer Agolday, geçen yl Aydnda düzenlenen Muay Thai Türkiye ampiyonasnda büyükler kategorisinde, kardei Menan da ayn ampiyonann küçükler kategorisinde ampiyon oldu.

Sezer, son olarak 3 ay önce katld Avrupa Kupas Kick Boks ampiyonasnda ise sakatlanmasna ramen ayn kategoride finalde ikinci olmay baard.

Menan da Adanada düzenlenen Kick Boks Türkiye ampiyonasnda da yine birincilie ulat.

Agolday kardeler, birlikte ayn salonda dünya ampiyonu olabilmek için ter döküyor.

- Birlikte antrenman yapyorlar

Sezer, sporu çok sevdiini belirterek, Hedefim inallah ülkemizin ve ehrimizin ismini dünya ampiyonu olarak duyurmak. Dünya ampiyonu olmak istiyorum. nallah bunu çalarak gerçekletireceim. dedi.

Kardeine antrenmanlarda yardmc olduunu anlatan Sezer, Daha çok kardeime ben yardmc oluyorum. Bu sporu yapmas için ve salona getirdim. Fiziinin uygunluunu ve hevesli olduunu gördüm. Onun da birkaç ampiyonluu var inallah daha iyi yerlere gelecek. diye konutu.

Menan da daha çok kick boksu sevdiini söyledi.

Aabeyinin kendisine çok yardmc olduunu vurgulayan Menan, lerde hedefim Türk bayran her yerde dalgalandrmak. Dünya ampiyonu olmak istiyorum. Aabeyim bana çok yardmc oluyor, onu örnek alyorum. Birlikte antrenmanlar yapyoruz. Salonda da çalyoruz. Aabeyim her zaman yanmda olduu için yer fark etmiyor, nerede olursa olsun antrenman yapyoruz. Akam sabah fark etmiyor evde salonda çalyoruz, mekan önemli deil. Her zaman antrenman yapma imkan buluyorum. eklinde konutu.

- Akaltun: Baarlarnda karde olmalarnn pay var

Kick Boks Milli Takm Antrenörü Murat Akaltun ise boks ve muay thai branlarnda çok sayda sporcu yetitirdiini söyledi.

Aabeyinin baarlarnn kardeine örnek olduunu belirten Akaltun, en küçük kardelerinin de dövü branna yatknl bulunduunu ifade etti.

Agolday kardelerin müsabakalara hazrlanmasnda ciddi manada emek harcadklarn anlatan Akaltun, konumasn öyle sürdürdü:

Ülkenin milli takm teknik direktörü olarak böyle gençlerimizi Türk sporuna kazandrdmz için mutluluk ve gurur duyuyoruz. Karde olmann öyle bir avantaj var; karlkl olarak birbirlerine teknik ve taktik çalabiliyorlar. Evde veya farkl yerlerde çalma imkanlarn destekleyici bir rol oynuyor kardelik. Bu faktörlerde onlarn baarya gitmesine önemli derecede katk sunuyor. Bütün kardelerin spora gelmesini istiyoruz kardeliin baarya giden yolda böyle bir destekleyici yönü var.

Ana Sayfaya Git