Arsenal, Unai Emery ile yollarını ayırdı

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal, İspanyol teknik direktör Unai Emery'nin görevine son verildiğini açıkladı. Kırmızı - beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Emery'nin yerine takımın başına geçici olarak kulübün eski futbolcularından Freddie Ljungberg'in getirildiği bildirildi.

Haberler 30.11.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arsenalde Unai Emery dönemi sona erdi. Emery yönetiminde ngiltere Premier Ligde geride kalan 13 haftada 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 malubiyet ile 18 puan toplayarak 8inci srada yer alan Arsenal, son olarak dün akam oynanan UEFA Avrupa Ligi F Grubu 5inci hafta maçnda sahasnda Alman ekibi Eintracht Frankfurta 2-1 malup oldu. Yaanan bu malubiyet ve 7 maçtr süren 3 puan özleminin ardndan Arsenalde yönetim faturay teknik direktör Emerye kesti.

Krmz - beyazl kulübün resmi internet sitesinde yaplan açklamada, Emerynin yerine takmn bana geçici olarak kulübün eski futbolcularndan Freddie Ljungbergin getirildii bildirildi.

1,5 YILDA AVRUPA KNCL YAADI

2018 ylnn Temmuz aynda Arsenaldeki görevine balayan Unai Emery, geride kalan 1,5 ylda ngiliz ekibinin banda çkt 78 karlamada 43 galibiyet elde ederken, 15 beraberlik ve 20 malubiyet yaad. spanyol teknik direktör yönetimindeki Arsenal ile 2019 ylnda Azerbaycann Bakü kentinde oynanan UEFA Avrupa Ligi Finalinde Chelseaye 4-1 malup olmu ve Avrupa ikincisi olmutu.

48 yandaki teknik direktör, Arsenal ile ngiltere Premier Liginde ise istedii baarlar bir türlü elde edemedi. Ligde Emery yönetiminde bu sezon 8inci srada yer alan Arsenal, geçtiimiz sezon ise 70 puan toplam ve ligi 5inci srada bitirmiti.

Ana Sayfaya Git