"Aşmak İçin Hareket"

Türkiye Beyazay Derneğinin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürüttüğü "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Elazığ'da etkinlik düzenlendi.

Haberler 13.03.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Beyazay Derneince, Cumhurbakanl himayesinde yürütülen ve Anadolu Ajansnn (AA) global iletiim orta olduu Amak çin Hareket kampanyas kapsamnda etkinlik düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanl, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ve Milli Eitim Bakanlnn destekleriyle hazrlanan proje kapsamnda Bingöldeki engelli bireyler ile engelsizler, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüne ait salonda spor faaliyetleri gerçekletirdi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köger yapt konumada, esas engelin gönüllerdeki engel olduunu söyledi.

Modern toplumlarda, hiçbir bireyin kymetinin dierlerinden farkl olmadna iaret eden Köger, unlar kaydetti:

Bizim medeniyetimiz, kanad krk göçmen kular için vakf kuran bir medeniyettir. Bizler de bu yolda gayretkar olmalyz. Bu noktada hepimize vazifeler düüyor. Bu ie önderlik eden herkese, emei geçen herkese teekkür ediyorum. Bu etkinliklerin etkisinin de artarak devam edeceini düünüyorum.

Türkiye Beyazay Dernei Genel Bakan Lokman Ayva da engelli ve engelsiz bireylerin spor yaparak, tanacaklarn ve kaynaacaklarn belirtti.

Düzenlenen etkinlikle engelli ve engelsiz bireylerin aralarndaki ön yarglar, dlanma ve aalama duygusunu aacaklarn ifade eden Ayva, Kampanya kapsamnda omuz omuza durarak, bütün Türkiyeye engelli ve engelsizlerin birlikte hayat paylaabileceklerini gösterdik. dedi.

Daha sonra engeli ve engelsizler birlikte basketbol ve masa tenisi oynad, ok att.

Programa Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Erdal Arkan, engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git